Enneagram vezetőknek dobozos tréning


Azt már tudod, mi az Enneagram, és szeretnéd ezt a tudást üzleti környezetben is alkalmazni?

Rengeteg forrás van, ahonnan ez a tudás elsajátítható. Tréningek, tankönyvek állnak rendelkezésedre. Az alaptréningek témája általában a kilenc karakter ismertetésére terjed ki, ami már elegendő ahhoz, hogy tökéletesen megértsd szeretteid, barátaid, munkatársaid, szűkebb vagy tágabb privát környezeted alapvető mozgatórugóit. 

Azonban az alapszintű tudás nem mindig elegendő ahhoz, hogy pontosan tudd azt is, hogyan bánj a másik emberrel, vagy hogyan kommunikálj hozzá úgy, hogy az ne csak neked legyen jó, hanem neki is!

Saját tapasztalataink egybevágnak azzal, amit azok mondtak, akik könyvből vagy más önismereti trénertől tanulták az Enneagramot.

Kivétel nélkül mind arról számoltak be, hogy megrekedtek azon a szinten, hogy beazonosították a másik ember típusát, és megértették mi mozgatja őt. De innen nem tudtak továbblépni, nem tudták gyakorlatba ültetni ezt a tudást.

Még mindig nem tudták, hogyan bánjanak az illetővel... Milyen szavakat, szófordulatokat és stílust használjanak, hogy jobb legyen a kapcsolatuk az illetővel, vagy könnyebben érjék el a másik embernél a céljaikat...

Akkor hogyan tovább?

El sem hinnéd, mennyi mindent lehet kezdeni ezzel a tudással! Ha felismered a másik ember típusát:

Hamarabb megtalálod vele a közös hangot. Tudod, hogyan kell beszélned az illetővel, mik azok a dolgok, amelyre mozdul, és mi a „vörös posztó”, amiből garantáltan konfliktus lesz. Ez utóbbiakat képes leszel tudatosan kerülni.

Könnyebben eléred azt, amit szeretnél. Ha tudod, mi mozgatja a másikat, olyan érveket, kommunikációs stratégiát tudsz alkalmazni, amit garantáltan működni fog nála.

Megszűnnek érthetetlennek tűnő konfliktusaid. Mert rájössz, hogy a másik ember (már bocsánat…) nem  hülye, nem direkt játszik az idegeiddel, hanem egyszerűen csak másképpen működik, mint te. Ami neked természetes, vagy egyértelmű az nem biztos, hogy neki is az.

És nem utolsó sorban világossá válik előtted az is, hogy MIT és HOGYAN kell ahhoz mondanod, hogy az üzeneted a másik oldalon örömteli befogadásra találjon.


Az Enneagram típusainak ismerete nélkül üzenetünket, mondanivalónkat saját magunkból kiindulva fogalmazzuk meg.

Vagyis: úgy beszélünk a másikkal, ahogyan mi magunk is szeretnénk, ha beszélnének velünk. Kommunikációnkat olyan érvekre építjük fel, amelyről úgy gondoljuk, hogy meggyőzőek, mert mi magunk is igent mondanánk rá, ha valaki ezek mentén közelítene hozzánk.

Ez a stratégia azonban csak azoknál működik, akik ugyanabba a típusba tartoznak, amelybe mi. A többi típus pedig valami egészen másra lesz vevő.

Az Enneagram vezetői tréningjének hangfelvételéből megtanulhatod, hogyan kell a beosztottaiddal, alvállalkozóiddal beszélned ahhoz, hogy jobb és eredményesebb legyen kettőtök között a kapcsolat.

Habár a tréning neve "vezetői motiváció", mégsem kizárólag vezetőknek szól, hanem mindazoknak, akik hatással, befolyással szeretnének lenni másokra. Így nem csak üzleti környezetben, de a privát életben is nagyon hasznos az Enneagram tréning II-es modulja.

Miről hallhatsz az Enneagram vezetői hangfelvételén?

A tréning első napját egy kis gyakorlással kezdtük, ezt hallhatod is a felvételeken. Felidéztük a típusokat, részletesen megbeszéltük őket. Megbeszéltük, melyiket hogyan tudjuk felismerni a külső jegyek alapján, hogyan kommunikál, milyen a viselkedése és melyik típusnak mi a fontos. A karakterek átismétlésétaz Enneagram alaptréningünkhöz hasonlóan sok-sok filmrészlettel, cikkel, közismert emberekkel készült riporttal színesítettük. A munkalapokat megtalálod az anyagban, a 6-os cd-n.

A visszatekintés után megnéztük az Enneagram kilenc típusát vezetőként. Azaz a vezetői önismerettel kezdünk:

Miért jó és miért nehéz egy adott típusba tartozó vezetőnek lenni?

Mik azok a karaktercsapdák amelyek észrevétlenül rabolják energiáidat?

Kapsz egy használati utasítást is saját magához: mit tegyél és mit ne tegyél soha egy adott típusba tartozó vezetőként, vagy egy adott Enneagram típus kéviselőjeként?

A tréning második napján a beosztottakkal, alvállalkozókkal, illetve a többi emberrel foglalkoztunk, ennek elméleti anyagát hallhatod a korongokon. Azt vizsgáltuk, melyik típusnál mi lesz a célravezető kommunikációs stratégia. Az anyagból kiderül, hogy egy veled szemben álló emberrel kapcsolatban:

Mi az, amire építhetsz? (pozitívumok) Mi az, amivel számolnod kell? (negatívumok)

Mit célszerű betartanod az együttműködés során?

Hogyan kell kiadnod egy feladatod? Hogyan tudod motiválni a másik embert annak elvégzésére?


A tréning során közösen megnéztük a Valami Amerika című film első részét is, és a karakterek egymásra gyakorolt pozitív és negatív hatását elemeztük is.  A film elemzését, valamit a filmet is megtalálod a csomagban!

Mindenkinek, aki emberekkel foglalkozik!

"Amióta az Enneagramot ismerem,  megbízóimmal a saját nyelvükön beszélek.

Miért fontos ez számomra?

Tanácsadó ügyvédként csakis a legmegnyugtatóbb  megoldásokat adhatom annak, aki hozzám fordul. Ehhez pedig gyorsan meg kell ismernem azt az embert is, aki a konkrét ügy mögött áll. Sőt, a munkatársaimmal és a barátaimmal is  egyre inkább egy nyelvet beszélünk!

Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki emberekkel foglalkozik."

N.G.
2012. október

Nincs több megoldhatatlan konfliktus!

Ismét beigazolódott számomra, hogy jó pap holtig tanul!

Orsi az Enneagram tréningjén egy forradalmian egyszerű, könnyedén megtanulható és alkalmazható, ősidők óta működő módszert tanít a maga bűbájos módján.

Ezzel a tudással felvértezve nincs több érthetetlen ember, nincs több nehéz eset, és nincs több megoldhatatlan konfliktus.

Csak az érzés, hogy most egy csapásra minden a helyére került!”

B. Cs.
2012. január

 

Kiknek ajánljuk a vezető Enneagram tananyagot?

Ez a tréningfelvételt most CSAK olyan vezetőknek-cégvezetőknek javasoljuk, akiknek vannak beosztottjaik vagy alvállalkozóik!

Közülük is CSAK azoknak, akik már ismerik az Enneagramot (akár nálunk, akár máshol, akár könyvből tanulták), és akik magabiztosan képesek beazonosítani önmaguk és mások típusát.

Tehát ne vásárold meg ezt a tananyagot, ha még nem tudod, mi az Enneagram, ha soha nem hallottál mág róla, vagy ha csak most szeretnél megismerkedni a módszerrel! Neked ez esetben az Enneagram emberismeret dobozos tréningünket ajánljuk.

Részletek és megrendelés itt: www.sales-akademia.hu/enneagram

Egy kedves levél a sok közül...

amelyeket a résztvevőktől kapok az Enneagram vezetői muduljának elvégzését követően:

Dr. Harsányi Edit
orvos
www.drhem.hu

"Tréning nélkül nem ment volna"

Kedves Orsi!

Először is szeretném megköszönni, hogy elindítottad az Enneagrammot érthetően. Sokszor kapom magam azon, hogy akkor most miért is nem tudok valakivel dűlőre jutni? Ja mert megint magamból indulok ki.

Nos két hete a férjem ajánlására mentem el egy pácienshez. Felkészített rá, hogy nehéz ember, különc. Ha jól csinálom, akkor sok embernek fog ajánlani, de ha nem... akkor végem. Jó indítás...

Hát az , hogy különc, nagyon enyhe kifejezés. Más világban élt. Tudta is, hogy két teljesen külön élete van. Utálja ami átlagos!!!

Tudtam, hogy megvan! 4-es. Szinte mindenre allergiás, élelmiszerek, pollenek, így mondta: mindenre amit szeret!

Végighallgattam és azt mondtam, hogy ezt én most nem tudom így kutyafuttában összerakni, hogy kiválogassam, hogy miben mi van, és neki mi a jó. Tehát majd jövök egy hét múlva.

És ezzel nyertem. Ő olyan különleges, hogy nem lehet azonnal megoldani. Végre egy orvost is meg tudott "akasztani". Azóta már visszajelzett, hogy milyen jó, amit kapott tőlem, és mennyire elégedett, kezembe adta a feleségét és a gyerekeit is.

Köszi Orsi! Ezt a férfit a tréning nélkül biztosan elbuktam volna, mert vitába szállok vele, mint ahogy régebben tettem. Ma már nem.

Ha valami olyat mondtam, ami nem tetszett neki pont úgy visszaütött mint a riportban Péterfy Bori! Döbbenet volt érezni, és jó is volt, mert azonnal tudtam, hogy letértem a jó útról.

De vajon mi van a korongokon?

#CD 1: Ismétlés

Az első cd-n felelevenítjük az Enneagram alaptréningen tanultakat. Először a résztvevőket hallod, amint összegyűjtik, mi jellemzi a típusokat, amit aztán közösen megbeszélünk. Ezután egy rövid közös karakterazonosítási gyakorlat következik bemelegítésképpen.

.

#CD 2: Karakterazonosítási gyakorlatok

A második cd hanganyagán további gyakorlást hallhatsz. Ez segít megerősíteni és elmélyíteni a korábbi tréningen tanultakat és egyben rá is hangol az aktuális témára, az azonosítási gyakorlatokat ebben a blokkban a részvevők már kis csoportokban oldják meg.

.

#CD 3: A karakterek, mint munkatársak

A harmadik cd hanganyagából azt tudod meg, hogyan kezeld őket. Ha vannak munkatársaid, alvállalkozóid, (ismerőseid) akkor ebből a hanganyagból megtudhatod, hogyan beszélj velük, hogy jó legyen a kapcsolat és mit kerülj, mert csak konfliktus lesz belőle.

.

#CD 4: A Valami Amerika 1. című film elemzése

A negyedik cd hanganyagán egy filmelemzést hallasz. Azért pont ezt a filmet választottuk, mert egyszerű, élvezhető, és ezen túl a karakterek is nagyon tisztán vannak megkomponálva benne. A filmből szépen lehet látni, hogy az egyes típusok hogyan hatnak egymásra: miből lesz konfliktus, hogyan kezelik ezeket egymás között, mi a célra vezető és mi a kudarcra ítélt stratégia a nézeteltérések, viták rendezésére.

.

#CD 5: A karakterek, mint vezetők

Az ötödik CD-n megtudhatod, hogyan működsz, mint vezető. Ebben a blokkban arról lesz szó, hogy egy bizonyos típus képviselőjeként milyen erősségekkel bírsz, amelyekre építhetsz és mik a csapdáid, amelyekbe ösztönösen belesétálsz, ha nem figyelsz. Megtanítunk elkerülni ezeket. (És persze ha vannak beosztottaid, akik szintén vezetők, róluk is kapsz egy pontosabb képet)

.

#CD 6: Bónusz anyagok

A hatodik CD-n nyomtatható anyagok vannak. Ezen találod a munkafüzetet és a feladatlapokat. Valamint néhány egyéb meglepetést is..

Ez alkalommal sem csak tanulni fogsz, hanem közben remekül fogsz szórakozni is!


Lássuk mennyibe kerül a vezetői Enneagram dobozos tréning!

A tananyag ára HASZNOS bónuszokkal és ajándék postázással együtt

13.700 Ft + ÁFA

Rendeld meg most!

Mi történik a megrendelésed elküldése után?

(1) Kapni fogsz az e-mail címedre egy visszaigazolást, amelynek a végén ott lesz a díjbekérő (proforma) számla a fizetendő összeggel
(2) Utald át a tananyag díját a levélben szereplő bankszámlára!
A JOGÁSZOM EZT ÜZENI: kérlek, MOST NÉZD MEG az ÁSZF-et, mert, ha nem fizeted ki a megrendelt terméket, akkor kötbért kell fizetned. >>> ÁSZF itt <<< A megrendeléseddel elfogadod az ÁSZF-ünket. Köszönjük!
(3) Amint beérkezett a számlánkra az összeg, azonnal átadjuk a futárszolgálatnak a csomagod. Erről is küldünk e-mailt. Az eredeti áfás számlát a csomagban találod meg.

 

Megrendelés
A nyomulás nélkül eladás egyetlen titka (INTERJÚ) 3890 Ft + ÁFA (4940.3 Ft)
5-szörös hatékonyságú e-mail kampány 11700 Ft + ÁFA (14859 Ft)
Enneagram emberismeret dobozos tréning 13700 Ft + ÁFA (17399 Ft)
Enneagram vezetőknek dobozos tréning 13700 Ft + ÁFA (17399 Ft)
Többlépcsős e-mail kampány összeállítás 11700 Ft + ÁFA (14859 Ft)
Értékesítés Nyomulás Nélkül 5705 Ft + ÁFA (5990.25 Ft)
Enneagram könyvritkaság: Én a te típusod vagyok, te az enyém? 7524 Ft + ÁFA (7900.2 Ft)
0% engedmény Összesen: 0
Kapcsolattartási adatok:
Számlázási adatok:


 
 
Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.
Akadálymentesített változat
Betűméret növelés:
Tippek neked!
Exkluzív tartalom
Következő tréningek
Sales blog friss
Facebook rajongók