Ön- és emberismeret tréning (Enneagram)

Ismerd meg önmagad és mások legtitkosabb mozgatórugóit! (hatósági engedélyszám: E-001636/2017/D010)


Képzeld el! Holnaptól közös irodában kell dolgoznod a fenti fazonokkal. Menni fog?

Vagy már most érzed, hogy lesz olyan, akivel biztosan nehéz lesz kijönnöd?

Jó hírem van! Mindössze 2 nap választ el attól, hogy biztos kézzel és tudással kormányozd az új kapcsolatokat.

  • Hogy ne csak érzésből puhatolózz egy új ismeretségben a másik elvárásai iránt, hanem pontosan tudd, mit várnak tőled és azt, hogy te mire számíthatsz. 

  • Hogy legyen egy 8 perces rutinod, amivel minden, még az elsőre ellenszenves emberrel is képes vagy elbeszélgetni.

Ugye neked is jó lenne egy ilyen tudás? Szeretnéd megszerezni?

 

Milyen a nyerő kommunikációs stratégia? Mindenkinél más és más?

A válasz: igen!

Mit szólnál ahhoz, ha mutatnánk egy olyan módszert,  amelynek segítségével pillanatok alatt megfejtheted a másik ember működését?  

Egy titkos módszer, amelynek birtokában azonnal pontos képet kapsz arról, kit mi mozgat. Mi az, ami fontos a számára, mi felé törekszik az életben. Vagy éppen ellenkezőleg: mi az, amitől fél, vagy ami gátolja?

  • Álltál már fel idegesen, frusztráltan egy beszélgetés után, mert nem tudtál zöld ágrea vergődni a másik emberrel? Érezted már úgy, hogy "legyőztek"?

  • Tekintettél már őszinte csodálattal azokra, akik mindig mindenkivel szót értenek? Akiknek mindenkivel zökkenőmentes a kapcsolatuk? Vajon mi lehet a titkuk?

  • Szeretnéd, ha rendkívüli emberismereted miatt mindenki irigykedne Rád?

Szeretnél belekukucskálni mások fejébe?

Különbözőek vagyunk, ez tény.

Különböző módon látjuk a világot. Szinte mindannyian arról vagyunk meggyőződve, hogy a mi álláspontunk helyes, mi tudjuk jól a dolgokat, nem pedig a másik. Konfliktusaink általában akkor kezdődnek, amikor ütköznek egymással az elképzeléseink. Amikor valami olyat akarunk elfogadtatni a másikkal, amelyre ő nem igazán vevő.

De mi lenne...

Ha mindig tudnád, mi jár a másik gondolataiban, mit miért mond, mit miért tesz, vagy hogyan fog reagálni egy-egy helyzetre?

Ha holnaptól kezdve bármit el tudnál fogadtatni a munkatársaddal, pároddal, gyermekeddel, a szüleiddel vagy a főnököddel? Ha megtudnád, hogyan kell rájuk hatni, mit és hogyan kell nekik mondanod ahhoz, hogy melletted legyenek és ne ellened?

Ha ügyesebben tudnál érvelni? Már a beszélgetés első pár percében tisztán látnád, kit mivel tudsz majd meggyőzni?

Ha tudnád, mi az a "konfliktust kiváltó piros gomb", amire ha rátenyerelsz, azzal csak olajat öntesz a tűzre? Ha mondjuk holnaptól fogva kerülni tudnád ezeket, és kevesebb veszekedés és kellemetlen pillanat lenne az életedben?

Ha egy állásinterjún le tudnád hántani a potenciális jelölt jelmezét, amit csak azért vesz fel, hogy elnyerje az állást?  Pedig közben teljesen más, mint amilyennek mutatja magát... Sőt! Mi lenne, ha már egy önéletrajz elolvasásából is következtetni tudnál a pályázó jellemére?

Ha tisztán látnád, kire mivel tudsz a legjobban hatni? Kit mivel tudsz jobb teljesítményre sarkallni? Kit mivel tudsz motiválni, vagy éppen hosszú távon lojálissá tenni?

Rengeteg tréningre, konferenciára járok, és a Profonte Sales Akadémia Enneagram képzése kiemelkedő volt három szempontból!

Egyrészt jobban megértem az ügyfeleimet - és így jobban is tudok nekik reklámozni, eladni. Óriási hatalom tudni, hogy kinek mit kell mondani ahhoz, hogy meggyőzd, és ezt ti adtátok.

Másrészt segített jobban megismerni önmagamat, megérteni az erősségeimet, mozgatórugóimat - és elfogadni a hibáimat.

Harmadrészt: a marketing miatt sok ilyen személyiség karakterizálási módszert tanulmányoztam már. Disc, Facet, Jung-féle archetípusok, még az asztrológiába is beleástam magam tudományos érdeklődéssel. :)

A Ti módszeretek eddig a legjobb, legtisztább és legjobban alkalmazható az üzletben. Köszönöm - és ha van következő lépcső, gondolkodás nélkül jönni fogok.

Wolf Gábor
kisvállalati marketing szakértő
www.MarketingCommando.hu

Vannak olyan szemléletformáló gondolatok az életben, amivel találkozva nem tud többé úgy gondolkodni az ember, hogy figyelmen kívül hagyja azokat.  Egészen biztos, hogy egy ilyennel találkoztunk az elmúlt két napban. 

Amikor a többiekről meg kellett határozni a típust, azt éreztem: mondott dolgokat magáról, aminek a felszíne mögött megláttam a valódi motivációit is

Hogy ő miért gondolja úgy, ahogy, és rögtön következtethettem arra is, hogyan viselkedhet stresszhelyzetben vagy örömben.

Igazi piros pirula volt ez az emberekhez.

Köszönjük, Orsi! Felnyitottad a szemünket.

Nagy Barna
cégvezető
www.KreativVonalak.hu


dr. Menyhért Szilvia pszichológusnak is tetszett az Enneagram!
 

"Nagyon tetszett mindkét nap. Nagyon sok információt kaptunk, ami izgalmas volt számomra. Élveztem is, és jól is szórakoztam. Elsősorban önismereti szempontból fogom alkalmazni az Enneagram tréningen tanultakat.

Most már önmagammal kapcsolatban is sokkal tisztábban látok, és könnyebben, jobban kezelem majd családi, baráti, munkahelyi kapcsolataimat.

A tréninget mindenkinek örömmel ajánlom, aki nyitott az önismereti módszerekre, mert sokat profitálhat ebből a képzésből."

A módszer, ami választ ad Neked is: az Enneagram

Ne félj, semmi hókuszpókusz nincs a dologban! Misztikus neve ellenére az Enneagram egy nagyon könnyen tanulható, praktikus és roppant hasznos emberismereti és önismereti tudás. 

Kilenc különböző  személyiségtípust, kilenc különböző értékrendet, kilenc eltérő viselkedésmintát mutat be. Az "Ennea" jelentése görögül "kilenc", a "Gram" pedig "rovás, bevésés" - így az Enneagram szó szerinti fordításban azt jelenti: Kilenc Bevésés, vagyis kilenc emberi típus.

Ha ismered az Enneagramot, akkor pontosan tudod, kivel hogyan kell (és hogyan tilos) kommunikálnod, tárgyalnod, együttműködnöd.

Mi magunk évek óta alkalmazzuk és tanítjuk is ezt a tudást, amelynek segítségével mi is, és az ügyfeleink is komoly sikereket értünk el. Emberi kapcsolataink tisztábbá, harmonikusabbá váltak, üzleti kapcsolataink eredményesebbek lettek. Sokkal kevesebb konfliktus van az életünkben.

Ma már nem csapkodjuk a fejünket, ha egy számunkra "természetellenes" reakcióval vagy viselkedéssel találkozunk. Hisz tudjuk, a másik ember nem h@lye, csak másképpen működik, másképpen látja a világot. Az Enneagram a miérteket mutatja meg, és segít abban, hogy ezt a "másságot" megértsük és elfogadjuk.

Mire lehet használni az Enneagramot az üzleti életben?  

Hernádi Judit Enneagram

Hernádi Judit, HR szakértő, Máv-Start Zrt.

Cégünk egy 10 fős, jellemzően középvezetői-felsővezetői csoport képzését valósította meg a Profonte Management Akadémiával 2010 júniusában.

A résztvevők egyöntetű véleménye alapján elmondható, hogy a tréning segítséget nyújt az alábbi területeken: munkatársak motiválása, feladatok delegálása, számon kérése, egyéni és csoportmunka hatékonyságának növelése, csoporton belüli konfliktusok kezelése, harmonikus munkakapcsolatok kialakítása.

A képzés szakmai hozadékán kívül egy jó hangulatú tréning rajzolódott ki számunkra, külön kiemelve Orsi és Helga közvetlen, üdítő személyiségét, valamit azt, hogy a típusfelismerési gyakorlatok milyen aprólékosan és érthetően voltak kidolgozva.

Kik szoktak ott lenni egy ilyen tréningen?

Enneagram tréningEnneagramEnneagram emberismerti tréning

HR szakemberek, akik embereket vesznek fel, és nem engedhetik meg maguknak, hogy mellényúljanak.

Ügyfélszolgálati vezetők és ügyfélkapcsolati munkatársak, akik szeretnék a vevőiket nagyon hosszú időre magukhoz kötni.

Értékesítők és értékesítési vezetők, akik meg szeretnének tanulni az ügyfél nyelvén is beszélni, és akik ügyesebben, win-win helyzeteket teremtve szeretnének tárgyalni. 

Vezetők, akiknek fontos, hogy mindenki motiváltan dolgozzon a csapatban, a cégen belül ne legyenek konfliktusok, és jó legyen a munkahelyi légkör.

Marketingesek, akik még jobb reklámokat, még jobban konvertáló hirdetéseket vagy kampányokat szeretnének készíteni.

Coach-ok és tanácsadók, akik ügyfeleiket szeretnék személyre és személyiségtípusra szabott tanácsokkal, útmutatásokkal segíteni.

Magánemberek, akiknek fontos, hogy jobban megismerjék és megértsék saját magukat és a körülöttük élőket. Akik tisztán szeretnék látni, kiket hajlamosak a "szimpátia" miatt túlértékelni, vagy kik azok, akiktől felbőszülnek, frusztráltak lesznek, vagy kiakadnak

Ezért inkább ne gyere el a tréningre ha:

Nem érdekelnek az emberek, eszed ágában sincs változni, változtatni, vagy toleranciát tanúsítani mások iránt. Ha a megoldásod a konfliktusos helyzetekre az, hogy "Változzon inkább a másik!"

Nem vagy kíváncsi arra, kiben mi munkál legbelül, ki miért olyan, amilyen.

Tökéletes harmóniában vagy önmagaddal, és az emberekkel, egyáltalán nincsenek összezördülések az életedben. Mindig mindenkivel megtalálod a hangot, senki nem tud felbosszantani Téged.

Pontosan tudod, kit mivel győzhetsz meg, kire milyen érvekkel tudsz hatni a leginkább. Mindenkihez megtaláloda kulcsot, nem fog ki rajtad egyetlen helyzet, vagy egyetlen nehéz ember sem.

Viszont ez a tréning éppen Neked való ha:

Nyitott vagy az új ismeretekre, érdekelnek az emberek, szeretnéd jobban megismerni önmagat és a körülötted lévőket.

Szeretnéd megtudni, kiben milyen erők munkálnak, és szeretnél építeni is ezekre az erőkre. Az a célod, hogy az emberi kapcsolataid harmonikusabbak legyenek, üzleti munkásságod pedig eredményesebb.

Egy csomó mindent hallottál már az Enneagramról, jó sok könyvet, cikket elolvastál, de valahogy mégsem tudod egyedül magadévá tenni ezt a tudást.

Vámos Robi Enneagram

Vámos Robi
vezető designer és alapító
Táblácska.hu Kft.
www.Tablacska.hu

"Az Enneagram mindent visz!"

Annyira szuper volt, hogy el nem lehet mondani!  Már ma este alkalmaztam, sikerrel.

Amikor a coach képzésre jártam, jó pár személyiség tesztet, csoportosítást és hasonló módszert megismertem: MBTI, DISC és társai.  

Van a coachingban is sok olyan eszköz és módszer, amibe nagyon beleástam magam, de az Enneagram mindent visz....

Az Enneagram egy igazán használható módszer. Az életben használható, nem pedig tudományos értekezésekben.

Ezt mindenkinek ismernie kell, aki emberekkel találkozik.

Lássuk csak, miről lesz szó a 2 napos tréningen!

Enneagram csoportEnneagram tanfolyamEnneagram képzés

A tréning első napján megismered a kilenc Enneagram típust. Megmutatjuk, melyiknek típusnak mi az értékrendje, mi a fő mozgatórugója. Mi az, ami felé törekszik az életben és hogyan, milyen eszközökkel éri el, amit szeretne.

Kiderül, melyik típusra milyen kommunikáció jellemző, mi az, amitől a legjobban fél, amit elkerül. És arra is választ adunk, hogy ki hogyan viszonyul a többiekhez, kiben mi a jó, és mi az, amihez viszont hozzá kell szoknod, mert ha megfeszül, akkor sem sem tud rajta változtatni  a másik ember.

A tréning második napján a típusok felismerését fogjuk gyakorolni. Lesznek újságcikkek, interjúk közismert emberekkel, videóbejátszások és rengeteg saját történet. Lesz majd kis csoportos karakterfelismerési vetélkedő (értékes nyereményekért). 

Megtanulhatsz tőlünk egy olyan interjútechnikát, amelynek segítségével pár perc alatt ki tudod deríteni a másik ember típusát. 

Megmutatjuk, hogyan érdemes nekilátnod egy karakterazonosítási folyamatnak, mik a tipikus tévesztések és megtanítunk arra is, hogyan tehetsz különbséget két hasonló típus között.

Mészáros Zsuzsanna PR manager véleménye, Coca-Cola HBC

"Tetszett a sok gyakorlati feladat (filmek, cikkek,leírások). Nekem megkönnyíti a karakterek felismerését. Tetszett, hogy vidám, barátságos hangulatban telt a tréning.

Az ismereteket munkahelyi környezetben a kollégák kiválasztásánál, valamint a munkatársakkal való hatékonyabb együttműködésben tudom alkalmazni. Magánéletemben is hasznos számomra az Enneagram ismerete: családom, barátaim jobb megértéséhez.

A program érdekes, izgalmas és tartalmas. Szívesen ajánlom mindenkinek."


A program során dolgozol majd nagy csoportban, kis csoportban, párosan és egyénileg. És a végén természetesen a saját típusodra is rálelsz.

Amit már most ígérhetünk az az, hogy a tréningről rengeteg új ismerettel, AHA élménnyel fogsz távozni, és nem túlzunk: a program végére garantáltan másképpen látod majd a világot, és az embereket. Sokkal jobban megérted őket.

Sőt! Nem csak tanulni fogsz, hanem közben remekül fogsz szórakozni is!

Tetszik? Ha igen, akkor lássuk mikor és hol lesz a tréning!

A soron következő tréninget 2024. március 27-28-án (szerdán és csütörtökön) tartom.
Helyszín: MagNet Ház, Andrássy út 98.
Jelentkezés indul: 2024. január 08.

Mennyibe kerül?

 Részvételi díj előregisztrációban:

  2024. február 15-ig: 95.000 Ft + áfa / fő

2024. február 16-tól: 110.00 Ft + áfa / fő


A következő tréning 2024 őszén várható.

És végül figyelj!

Ez nem egy konferencia! Ez tréning! Itt nem csak figyelned, és jegyzetelned kell, hanem keményen dolgozni is! Ez a legnépszerűbb programunk, ezért a helyek már a meghirdetés pillanatában kezdenek fogyni, és általában 2-3 hét alatt betelik a csoport.

Aki már maradt le róla, az tudja csak igazán, mit jelent egy ilyen képzésre hosszú hónapokat várni.


Ha érdekel az Enneagram, EZ lesz a legjobb  alkalom arra, hogy részt vegyél a tréningen, és egy különleges tudásra, képességre tegyél szert.

Ha ott szeretnél lenni, gyorsnak kell lenned, mert összesen csak 12 szabad hely van a tréningre.

Amint a helyek elfogynak, a regisztrációt azonnal lezárjuk!

Mint minden programunkra, erre a tréningre is 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk!

Mi történik a jelentkezésed elküldése után?
.

1) Megrendelésedet egy azonnali e-mailben igazoljuk vissza. 
(2) Külön e-mailben érkezik a proforma számla, (feladó szamlazz.hu: Profonte Kft.) ami alapján át tudod utalni arészvételi díjat. ‹‹ÁSZF itt›› Olvasd el! A megrendeléssel elfogadod az ÁSZF-ünket.
(3) A számlát fizetés után, e-mailben kapod meg.

 


Információ kérés


Kapcsolattartási adatok:
 
Számlázási adatok:
 

Az alábbi programok érdekelnek még:
 
 

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.
Akadálymentesített változat
Betűméret növelés:
Tippek neked!
Exkluzív tartalom
Következő tréningek
Sales blog friss
Facebook rajongók