Szóbelire felkészítő tréning hatodikos és nyolcadikos gyerekeknekx


Az első izgalmakon már túl vagytok.

A pontokat átszámolva, a lehetőségeket latolgatva arra jutottatok, hogy a Gyermeknek jó esélyei vannak a szóbeli megmérettetésre is.

Igen ám…

De a csemetéd izgulós típus.
Gyakran szorong egy sima felelés előtt is. Tartasz tőle, hogy ez ugyanígy lesz a felvételi elbeszélgetésen is. Ismered őt. Tisztában vagy vele, hogy nem szeret sok ember előtt beszélni. Pláne idegenek előtt nem. Szeretnél Neki segíteni.

Ezzel nem vagy egyedül, és szerencsére van megoldás!


Gyermeked nem tartozik a "nagy dumások" közé. Nem a társaság középpontja. Csendes, visszahúzódó, okos, magának való kislány vagy kisfiú. Nem szeret szerepelni.

Aggodalomra semmi ok! Segítek. 

Szombati Orsolya vagyok. Elsősorban üzleti tréner. Vagyis felnőtteket tanítok. Kommunikációra, prezentációs technikákra, önismeretre, emberismeretre. Értékesítésre.

A gyermekek között nagyon sokan vannak, akik hasonlóan éreznek. Nem vagytok ezzel egyedül! Hiszen az iskolában nem tanítják meg őket arra, hogyan kell az ilyen helyzeteket megoldani. Van, aki könnyebben, van, aki nehezebben veszi ezt az akadályt, és ebben nincs semmi kivetnivaló!

Írásbeli fevételire felkészítő tanfolyam nagyon sok van, de szóbelire felkészítő egy sem. Éppen ezért készítettem ezt a programot.

Azoknak a gyerekeknek, akik "izgulós" típusok. Nekik szeretnék segíteni ezzel a felkészítővel.

Hiszen a sikeres felvételhez  - sok helyen -  a jó írásbeli mellett a jó szóbeli is hozzá tartozik. A második megmérettetés, ahol a tanárok a gyerekek kommunikációs képességeit, a másokkal való együttműködésének módját, és kiállását nézik. A jelenlegi, túljelentkezéses helyzetben az iskolák igyekeznek a jók közül a legjobbakat kiválogatni.

Egy negyedikes és egy hatodikos kisfiú anyukája vagyok. 

Az elmúlt években saját magam is meggyőződtem arról, hogy már kisiskolás korban is egyre fontosabbá válik a kiállás. Hisz nem csak az számít, hogy például egy felelet alkalmával MIT mond a kisdiák, hanem az is, hogy HOGYAN teszi azt.

Ebben szeretnék a Te Gyermekednek is segíteni. Hiszen a jó fellépés, a magabiztosság nem csak a felnőttek kiváltsága lehet. És Gyermekednek a szóbelin ugyanúgy el kell majd adnia MAGÁT, mint ahogyan egy-egy üzleti tárgyaláson a felnőttek teszik ezt.

Amikor a Metropolitan Egyetemen a vizsgabizottság tagja voltam, saját magam is meggyőződtem arról, hogy a diákok határozottsága, magabiztos szemkontaktusa, mosolya, még akkor is fél siker volt, ha a stressz miatt a tananyagból nem úgy teljesítettek, mint ahogyan azt maguktól elvárták volna.... 

Az én fiaim sem születtek hordószónoknak.

A kisebbik még csak-csak bevállalja a dolgot, de a nagyobbik már egészen kicsi korától sokáig igen visszahúzódó típus volt. Az a fajta, aki inkább az öcsit tolta előre, hogy Ő intézze el a dolgokat.

Azonban, az iskolában megtapasztaltuk, mennyire fontos a kiállás. De sajnos ezt nem tanítják egyetlen órán sem!

Ekkor kezdtem Őt "tréningezni", "tuningolni" magabiztosságból.

Hiszen rengeteget számít egy szorgalmi feladat bevállalása és prezentálása az iskolai eredményekben. Egy jól kivitelezett felelet pedig akár egy egész osztályzattal is többet érhet, ha... 

... előadás (felelet) közben nem imbolygunk,

nem tördeljük a kezünket,

nem "őőő"-zünk,

nem a padlót nézzük.

És nem csak felolvassuk, ami a dián van, hanem saját gondolatainkkal is kiegészítjük.

Ezek olyan apró technikák, melyeket elsajátítva nem csak a Gyermek kiállása tűnik határozottabbnak, hanem Ő maga is magabiztosabb lesz.

Annak ellenére, hogy nagyobbik fiam soha nem kívánkozott a középpontba, és nem szerette, ha ráirányul a figyelem, ma már elsőként teszi fel a kezét és vállalja el a szorgalmi prezentációkat - és zsebeli be rájuk egymás után az ötösöket. Legyen szó angol nyelvről, természetismeretről, vagy akár történelem kiselőadásról, boldogan vállalja a plusz munkát.

Bátran kiáll az  osztály és a tanító nénik elé, és felnőtteket megszégyenítő módon prezentál.

Mindez tanulható.

Tanulható az előadásmód, tanulható a kiállás, tanulható a magabiztosság.

Szeretném a Te Gyermekednek is átadni, megtanítani azokat az apró kulisszatitkokat, amelyekkel Ő is előnyre tehet szert a többi felvételizővel szemben, és válhat magabiztosabbá a “nyilvános beszédben”.

Egy felvételi beszélgetés talán az átlagosnál is nagyobb stresszt ró rá, így különösen fontos, hogy éles helyzetben jól teljesítsen. 

A háromszor fél napos felvételi beszélgetésre felkészítő tréningen ebben segítek Neki.

Helyszín:

FASOR Irodaház, a Sales Akadémia barátságos oktatóterme
1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49. 

épület oktatóterem

Mit fog tanulni a tréningen a Gyermeked?

Önismeret:

  • Ki vagyok én, milyen erősségeim vannak, és mire kell odafigyelnem?

Kommunikáció: 

  • Milyen választ adjak a  tipikus “mesélj magadról” felvételi kérdésre? 
  • Hogyan mutassam be magam? Mennyit áruljak el? 
  • Mit illik mondani, ha a rossz tulajdonságaimról kérdeznek?
  • Hogyan vágjam ki magam, ha egy kérdésre nem tudok válaszolni?

Prezentációs technikák: 

  • Hogyan álljak, hova, kire nézzek, mit csináljak a kezeimmel?
  • Mit tegyek, ha nagyon izgulok?
  • Hogyan szerezzek instant magabiztosságot néhány apró mozdulattal?

Csapatmunka és konstruktív vita:

  • Hogyan dolgozzak csapatban számomra ismeretlen gyerekekkel?
  • Ha más a véleményem, mint a többieknek, hogyan mondjam el, hogy ne bántsak meg senkit?

Láthatod tehát, csupa olyan dologra fogom felkészíteni a Te Gyermekedet is, amelynek nem csak a felvételi beszélgetésen, hanem az életben, és a további tanulmányaiban is nagy hasznát veszi.

Az egyes foglalkozásokon nem csupán elméletben beszélünk a dolgokról, hanem sokat gyakorlunk is. Minden, újonnan tanult ismeretet kipróbálunk, eljátszunk, és megbeszélünk közösen.

Hogyan zajlanak a fél napos foglalkozások?

Mivel tudom, hogy gyermekekről van szó, nagyon fontos számomra, hogy a szóbelire felkészítővel ne plusz terhet, plusz stresszt tegyünk a vállára.

Se te, se én.

Éppen ezért, olyan közeget biztosítok a gyerekek számára, ahol megnyílhatnak, és játszva, jó hangulatban szerezhetnek új képességeket.

Az első alkalommal egy játékos bemutatkozással kezdünk.

Megbeszéljük, ki melyik iskolába jár, milyen célokkal érkezett a programra, mitől tart leginkább. Beszélünk a hobbinkról, kedvenc időtöltésünkről, magunkról. Tudatosítjuk a jó tulajdonságainkat, erényeinket, hiszen ezeket biztosan fogják kérdezni a beszélgetésen is, "Mesélj magadról!" kérdés mögé bújtatva.

A nap második felében, kisebb csoportokban fognak a gyerekek dolgozni. Ennek során tapasztalatot szereznek abban, hogyan lehet együttműködni újonnan megismert gyerekekkel. Megtanulják azt is, hogyan lehet úgy dolgozni másokkal csapatban, hogy nem csak a saját céljaikra figyelnek, hanem szem előtt tartják a többiek, és a csapat érdekeit is.

A nap végét, amikor mindenki feloldódott, egy játékos feladattal zárjuk, amelynek során mindenki megnyilvánulhat.

A második alkalommal a kommunikációról és a kiállásról lesz szó.

Átvesszük, mit fognak nézni a szóbeli beszélgetésen. Szó lesz a szemkontaktusról, a hangerőről, a mosoly szerepéről, és a stabil állásról - ezek mind-mind a magabiztos fellépés alapjai. Továbbá, abban is segítek a gyerekeknek, hogy néhány egyszerű mozdulatot alkalmazva hogyan küzdjék le az izgalmukat.

Ennek a napnak a végén is kapnak közös feladatokat, amelynek során ismét kipróbálhatják magukat és a tanultakat.

A harmadik alkalommal csak gyakorolni fogunk.

Itt már nem csak csoportban, hanem egyénileg is megnyivánulnak majd a gyerkek. Ekkor már az előző két alkalommal tanult technikákat fogják alkalmazni.

Minden "feleletet" (előadást) közösen meg is beszélünk, kiemelve, hogy mivolt NAGYON JÓ benne, és mit lehetne tenni, hogy MÉG JOBB legyen.

A nap végén pedig egy apró búcsúajándékkal kedveskedünk egymásnak.
.

A tréning után a Te Gyermeked is sokkal magabiztosabban, váratlan helyzetekre is felkészülve vághat neki a mindent eldöntő felvételi beszélgetésnek.
.

Mikor? Mennyiért?


Időpontok: 2020. február 15., február 22., február 29.

délelőtti foglalkozások (hatodikosoknak) 9:00-12:00 között
délutáni foglalkozások (nyolcadikosoknak) 13:00-16:00 között

Részvételi díj a 3 alkalomra (3x3 órára) 
2020. február 07-ig történő jelentkezés esetén
amely tartalmazza a frissítőket is (ásványvíz, üdítő, gyümölcs, aprósütemény):
bruttó 29.900 Ft / fő helyett

bruttó 24.700 Ft / fő

Maximális létszám: 12 fő / csoport

Szabad helyek száma:

6.-os csoport: 9 fő

8.-os csoport: 9 fő

Várom Őt is a programra! Töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot és regisztráld Őt a felkészítő tréningre!

Jelentkezz MOST!

 


Információ kérésAz alábbi programok érdekelnek még:
 
 

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.
Megjelent!
Akadálymentesített változat
Betűméret növelés:
Tippek neked!
Blog értesítő
Következő tréningek
Sales blog friss
Facebook rajongók