Kötelező cégmódosítás 2016


A mai reggelemet a “szokásos” helyen kezdtem, a Fasor Irodaház 2. emeleti teakonyhájában. Épp a kávét tettem fel főni, amikor benyitott a közösségi konyhába az egyik kedves szomszédunk, Dr. B . Horváth Ágnes, aki a mellettünk lévő ajtó mögött a saját ügyvédi irodáját vezeti...


 

Nyílt nap a Sales Akadémián

2015.10.08. | Szombati Orsolya 17 db

Október 21-én-én, a hagyományokhoz hűen (hisz már ötödik éve csináljuk...), ismét NYÍLT NAPOT tartunk a Sales Akadémián.

Ezen a napon BÁRMIT kérdezhetsz az E-MAIL KAMPÁNYOKKAL kapcsolatban. Ne hagyd ki ezt a remek lehetőséget, gyere és kérdezz!


 

Még nem elég jó. Javíthatom?

2015.08.19. | Szombati Orsolya 7 db

A napokban egy egészen érdekes és elgondolkodtató beszélgetés zajlott le köztem és az egyik Marketing Kivitelezés üzletági ügyfelünk között. Őszintén bevallom:  egyszerre lettem szomorú és dühös is attól, amit hallottam.

A beszélgetésünk onnan indult, hogy az egyik sales oldalának a teljesítményéről kérdeztem, amelyet nemrégiben írtunk át, hogy jobban konvertáljon.

Bizonyára nem árulok el nagy titkot vele, ha azt mondom, hogy senki sem született „arany vénával” - bár sokan vannak ebben a szakmában is, akik a csillámpor marketinggel szereznek ügyfeleket.


 

Hét könnyű lépés a sikerhez

2015.08.10. | Szombati Orsolya 11 db

Gondolkodtál már, hogy mi az a két dolog, ami megkülönbözteti azokat, akik a dobogó első, második és harmadik fokán állnak, azoktól, akik csak vágyakoznak oda?

Elárulom: a ....

Színes ceruzarajz egy dobogóról,a melynek mindhárom fokán egy-egy férfi áll. A harmadik helyezettnek éppen díjat ad át egy hölgy.


 

Indulatok, feszültség… avagy stressz a munkahelyen


Ha éreztél már gyomorgombócot munkába indulás előtt... Ha fojtogatta már a sírás a torkodat egy kollégáddal vagy a vezetőddel kapcsolatos vita közepette... Ha érezted már, hogy valami "bibi" van a közted és a munkatársaid közötti kommunikácóban, de a mai napig megfogalmazi sem tudtad, hogy mi lehet az, pláne nem kezelni... 

A képen Király Lendér Gertrúd mosolyog ránk...akkor számodra is érdekes lesz ez az interjú, amit Lendér-Király Gertrúddal készítettem. Gerti coachként, és mediátorként tevékenykedik,ő a Coach-Mediator Kft. tulajdonosa.

Szakterülete a munkahelyi konfliktusok kezelése, de az általa oktatott technikákkal az életünk számos területén javíthatunk. 

Olyan óriásvállalatok életében segített komoly felsővezetői szinten a konfliktusok kezelésében, mint a Malév, a Bosch Rexroth vagy a DPH Kft.

Fogadjátok szeretettel a Sales Blog vendégeként Gertit, aki segít megoldani a kihívást jelentő munkahelyi helyzeteket.

.


 

Hogyan mondj nemet? Így.

2015.01.18. | Szombati Orsolya 2 db

Ha voltál már olyan helyzetben, hogy valamire szerettél volna NEMET mondani, de nem ment, akkor a mai rövid cikkem biztosan nagyon hasznos lesz neked.

A cikk elolvasásához szükséges idő: kb. 2 perc.

Nemet mondok


 

Ajánlatot kértek, hogyan érd el, hogy elfogadják?

2015.01.07. | Szombati Orsolya 29 db

A cikk elolvasásához szükséges idő: kb. 7 perc

Ha szoktál ajánlatokat kiadni, akkor erre a cikkemre érdemes lesz rászánnod pár percet, hogy figyelmesen elolvasd. Valószínűleg eddigi pályafutásod során ajánlatok tömkelegét adtad már ki az érdeklődőknek. Az ajánlatokat vélhetően jelenleg is úgy készíted és küldöd ki, mint szinte mindenki:

  • Ajánlatot kapsz
  • Kiadod az ajánlatot (esetleg előtte telefonálsz, és váltasz pár szót az ügyféllel)

  • Vársz a visszajelzésre (esetleg telefonnal leköveted a kiadott ajánlatot)

Ez nem rossz, de mutatok egy ennél sokkal jobbat!

Egy eszméletlenül jó és hatékony dologba szeretnélek beavatni, amelyet alkalmazva tíz kiadott ajánlatból akár nyolcat is besöpörhetsz!

Ráadásul nem kell megfeszülnöd, nem kell homlokegyenest mást csinálnod, mint eddig. Pusztán okosabbnak és tervszerűbbnek kell lenned. Ráadásul a folyamat nagy részét még automatizálhatod is!

Egy óra belseje kinagyítva, ahol látszanak a fogaskerekek. Az egyiken Charlie Chaplin ül, keze a feje mögött átkulcsolva és kajánul vigyorog.


 

JÁTÉK: Álomtekercs mellé Álomnyeremények

2014.12.29. | Szombati Orsolya 2 db

Kedves Hírlevél Olvasónk, Követőnk! Szuper, hogy itt vagy!

Ezúton kívánok Neked sikeres és vidám évet 2015-re is! :)
És egyben egy évindító nyereményjátékra is  invitállak a poszt végén, eddig soha nem látott, bőséges és izgalmas nyereményekkel.

Ismét eltelt egy év, ránk köszöntött 2015. Új év, új lehetőségek, új álmok és új célok. Te  már gondolkodtál azon, milyennek szeretnéd a 2015-ös évedet?

Ha már régebb óta követsz engem, akkor már jól tudod, hogy ilyenkor, az év első napjaiban két kedves, közös rituálénak szoktunk hódolni itt, a Sales Akadémián. Ha most találkozol velem először, akkor bíztatlak: maradj velem, meglátod, élvezni fogod a dolgot!

Indítsuk idén is, - immár ötödik alkalommal -, „közösen” az Új Esztendőt!


 

Nyakunkon a csúcs frász!

2014.12.01. | Szombati Orsolya 10 db

avagy mit tegyünk, ha úgy érezzük, "valami nem stimmel"?

Szokták mondani, hogy a siker alapja a gondos tervezés.

Az utóbbi hetekben talán te is naponta futsz bele internetes cikkekbe, facebook hirdetésekbe, hírlevelekbe, amelyek arra buzdítanak, hogy "Itt az év vége. Tervezz 2015-re!"

Tervezni nagyszerű dolog, mert ha van egy jó terved, akkor már tudod, merre tartasz, és mit szeretnél elérni. No de mi van akkor, ha a tervek megvalósítása közben nem vagy boldog? Ha küzdelemnek érzed az egészet? Ha már nem okoz örömöt, ha a nap végén kipipálsz egy feladatot? Mitől van az, hogy látszólag mindened megvan, te mégis üresnek és céltalannak érzed az életed?

Erről faggatam a napokban az egyik legrégebbi Sales Akadémiás ügyfelünket, F. Tóth Krisztát, a MyWay Coaching alapítóját és háziasszonyát.

Fotó F Tóth Krisztáról. Pink blúzban és fekete zakóban mosolyog ránk.

Krisztáról annyit kell tudni, hogy évek óta személyfejlesztő edzőként, coach-ként tevékenykedik. Az üzleti életben sikeres, ám a magánéletükkel elégedetlen vezetőknek segít új célokat kitűzni és azokat elérni. Abban segít nekik, hogy a „biznisz” mellett a privát boldogságukért is tegyenek, és ne csak a munkájuknak, hanem az egész életüknek a mesterei legyenek.

Kriszta egy nagyon izgalmas szakterület specialistája: az életközépi válsággal, váltással foglalkozik. Ez nagyjából a negyvenes korosztály problémája, és jellemzően azzal jár, hogy kívülről láthatunk egy sikeres, elismert, csúcson lévő urat, vagy hölgyet, aki a siker ellenére nem boldog, nem örül, sőt! Nagy meglepetésére kiüresedettnek, céltalannak érzi az életét, és fogalma sincs, hogyan tovább.

Nos, ez a jelenség a midlife crisis, az életközép-válság vagy ahogyan Kriszta nevezi, a "csúcs frász".


 

Az ELEMI erő a marketingben és értékesítésben

2014.08.13. | Szombati Orsolya 2 db

Ha rendszeresen követsz minket, akkor biztosan már Te is kívülről fújod a vevőtípusokat (Pörgős, Elemző, Humán, Uralkodó – ugye Neked is ismerősen csengenek ezek a nevek?) S talán már az sem titok előtted, hogy melyiknek milyen kulcsszavakra építve kell megfogalmaznod a marketing üzeneted ahhoz, hogy mielőbb vásárlóddá tedd mindegyiket.

Ma egy igazi csemegét szeretnék megosztani Veled. Nemrég, egy szakmai tréningen számos izgalmas, személyiségtípusokkal kapcsolatos új kutatás eredményeit ismerhettem meg. A legfrissebb felfedezések még engem is elkápráztattak, mert kiderült, hogy NEM CSAK a vevő személyiségtípusa játszik szerepet a döntéshozatali folyamatban, hanem az ÖSZTÖNE is!


 

Megjelent!
Akadálymentesített változat
Betűméret növelés:
Tippek neked!
Blog értesítő
Következő tréningek
Sales blog friss
Facebook rajongók