Van kedved varázsolni?

2011.01.07. | Szombati Orsolya

Néhány éve (egészen pontosan 2006 októberében) részt vettem a Professional Women Association (PWA) egyik workshopján, ahol egy nagyon érdekes „álommegvalósító” módszert tanultam.

Általában fenntartásokkal kezelem az ezoterikus módszereket (legalább is addig, míg meg nem tapasztalom azok működőképességét magam is), de ez a fajta célkitűzés és célmegvalósítás annyira bejött a számomra, hogy azóta is minden évben alkalmazom. Kíváncsi vagy rá Te is, hogyan működik? Elárulom.

Van kedved varázsolni?

Az év eleje a legnagyszerűbb időszak arra, hogy kicsit leülj és végiggondold, hogy mi az, amit el szeretnél érni, és ezeket leírd magadnak.

Korábban azt gondoltam, hogy bőven elég, ha fejben megvannak a céljaim, de a PWA workshopja óta tudom, hogy az igazi varázserőt az adja, ha le is írom azokat. Éppen ezért – ugyanúgy, mint ahogyan a kolléganőimet – Téged is arra biztatlak, hogy szánj magadra néhány órát és gondold végig, hogy az elkövetkezendő 5 (igen, nem egy, hanem ÖT) évben mit szeretnél elérni.

Számomra igazi meglepetés volt, amikor nemrég a kezembe került a több, mint 4 évvel ezelőtti listám, amelyen az „álmaim” szerepeltek. Ezek közül négy kivételével mindegyik valóra vált már – de hát van még idő 2011 októberéig, nem igaz?

Kellékek:

  • Egy csomag post-it (lehetőleg különböző színű lapokkal)
  • 1 db Flip Chart papír
  • Színes filctollak, ha van kedved rajzolgatni

A módszer pedig a következő:

Írd össze magadnak a 21 legfontosabb álmodat, vágyadat, célodat!

Ne feltétlenül gondolj nagy dologra, ezek között lehetnek akár kicsik is. 4 éve az én álmaim között szerepelt pl. piros kijelzős mp3 lejátszó az autómba (akkor még nem volt annyira hétköznapi dolog volt, mint most). De megfogalmazhatsz nagyobb álmokat is (nálam az egyik ilyen egy budapesti, „ürömi termésköves”, kovácsoltvas kerítéses családi ház volt).

Igen, jól látod, hogy érdemes minél részletesebben, minél pontosabban körülírnod azt, amit szeretnél.

Elsőre nem tűnik bonyolultnak 21 „álom” összeírása, ennek ellenére az emberek többsége 13-14-nél elakad. De nem szabad abbahagyni! Pontosan 21 álomra lesz szükséged. (Számmisztikuisok talán meg tudják mondani, miért pont 21 a bűvös szám, sajnos én erre nem tudom a választ. Viszont tény, hogy ha valamit nagyon szeretnél, azt vagy 21 napig, vagy 21 -szer kell csinálnod, legalább is én nagyon sok olyan módszert ismerek, amelyben ennek a számnak komoly szerepe van)

Visszatérve: ha előtted van az összes álmod, akkor vedd magad elé a Flip Chart papírt és rajzolj rá 3 nagy felhőt. A felhőkbe az alábbiakat írd:

  • Személyes/családdal kapcsolatos célok
  • Szakmai, vagy munkával kapcsolatos célok
  • Önfejlesztéssel, tanulással kapcsolatos célok

Ezután minden felhő alá ragaszd fel az ahhoz tartozó álmaidat, és ha van kedved, a színes filcekkel rajzolj még rá, tetszés szerint díszítsd ki a tablót.

Ha bátor vagy, be is keretezheted, és kiteheted olyan helyre, ahol minden nap látod. De pedig szeretnéd megtartani magadnak a vágyaidat, akkor egyszerűen csak görgesd össze a papírt, kösd át egy szép szalaggal és tedd el magadnak év végéig!

Meg fogsz lepődni, ha legközelebb kinyitod, hogy mennyi minden vált valóra belőle.

Sok sikert kívánok a varázsláshoz! Ha pedig van kedved, oszd meg velünk, hogy neked milyen módszereid vannak álmaid valóra váltásához!

Hozzászólások (20 db)
Máté Ildikó szerint: Jelentem, működik! És tényleg varázslásszámba megy, mert úgy tűnik, a „hitetleneknek" is bejön. Itt írok az én történetemről:

http://www.ganocenter.eu/2010/06/eleresek/

Ideje hát elővenni és leporolni a varázsceruzát!
2011. 01. 07.
Vajthó Gábor szerint: A számmisztikai "izé" nélkül logikus, követendő. Olyan, mint a hűtőre ragasztott emlékeztető üzenet. Előttem van, sokszor látom, nem felejtem el, és a tudatalattim is ennek megfelelően "piszkál", irányít.
2011. 01. 07.
Borbényiné Nóra szerint: És ha 22 lett, az nagyon gáz?
2011. 01. 07.
Orsi szerint: Szia Nóra!

Üdv itt a blogon is! :-)
Dehogy is gáz! Szerintem a lényeg az, hogy legyenek és le legyenek írva a céljaid. :-)
2011. 01. 07.
Chi*** Csapó Ida szerint: Azonnal felkaptam a címre a fejem, mert kísértetiesen emlékeztet a saját dolgaimra - én ugyanis gyakran használom ezt a kifejezést (mint papnő ;-) is): varázslás. És pont nemrégen tettem közzé egy blogbejegyzést időközben már befejeződött nyereményjátékkal, ami tényleg afféle misztikusabb :-) varázslást is jelent - a lényege, hogyan készíts vágy varázs koszorút: http://www.gazdagnok.hu/2010/12/25/varazslat-vagyaid-megerositesere-teli-napfordulo-utan-karacsonyifennyel-telitetten/

Szeretettel: Ida ***
2011. 01. 07.
Orsi szerint: Szia Ida!

Szeretettel köszöntünk itt nálunk, és köszönjük, hogy megosztottad velünk és az olvasóinkkal a saját varázs-módszeredet. Tényleg nagyon hasonlít a témád ahhoz, amiről az idei első bejegyzésünk szól. Örülök, hogy ezen a téren egy hullámhosszon vagyuk. :-)

Az olvasóid történetei szépek, a koszorúik pedig valóban gyönyörűek lettek.
2011. 01. 08.
Orsi szerint: Ildikó, köszönöm, hogy megosztottad a saját történetedet. Sok sikert kívánok Neked én is angol tanulmányaid elkezdéséhez/folytatásához! "You can do it!" ;-)
2011. 01. 08.
Borbényiné Nóra szerint: De jó, mert ez csak az első lendület volt, de igazából még lenne, miket hozzáírni! :)

Tudom, hogy le kell írni a célokat stb. stb, de az a tapasztalatom, hogy ha olyankor írom le, amikor valaki nyomatékosan felhívja rá a figyelmemet, pl egy előadáson, vagy Ti most itt a blogban, akkor valahogy annak, mintha nagyobb súlya lenne és sokkal gyorsabban valósulnának meg az ilyenkor leírtak, mint gondolnánk.

De, ha csak úgy magamtól el kezdem írogatni, akkor mintha azok lassabban valósulnának meg. Mindenesetre figyelni kell, mit ír le az ember, mert csak pislogtam tavaly ősszel, mikor kicsivel több, mit két évvel ezelőtt leírt álmom megvalósult :)

Köszi, hogy felhoztad ezt a témát!
2011. 01. 10.
Kati szerint: Mi idén 3. éve tartunk a barátnőimmel un. "lencse bulit" január elsején. Ilyenkor szoktunk efféléket varázsolni. A Soter Klubban pedig halász Alexandra szokott év végén a következő évre szóló bőségteremtű előadást tartani, annak a végén egy ehhez hasonló játék van, mint ez. Ugyan a 21-es szám nem szerepel benne, de a lényege ilyesmi. Nekem 2010-ben a 209 végén írott boríték az ölembe esett. Kibontottam, nem vártam meg vele az előadást. (ott szoktuk kibontani közösen) és megdöbbentem, hogy mindössze 1 darab célom nem valósult meg - az, amit idő közben már nem is akartam. (Krétára akartam elvinni a gyereket, de a görögországi tüntetések és a gazdasági helyzet miatt meggondoltam magam)
2011. 01. 15.
Orsi szerint: Egyszer nekem is volt szerencsém részt venni egy Halász Alexandra előadáson a Soterben (bár nem ez volt a téma, de nagyon jó volt.) És remekül hangzik a lencse buli is. :-)

A lencséről jut eszembe: Nektek van valami "újévi szertartásotok?"

Mi a férjemmel (és tavaly óta a gyerekekkel) minden év január 1-ét azzal kezdjük, hogy közösen körbeszórjuk az egész lakást és az összes járművünket lencsével.

Kb egy hétig takarításkor nagyon ügyelek arra, hogy még ne szedjem össze az összeset, a nagytakarítás egy hét múlva szokott megesni.

Ennek ellenére itt-ott mindig marad egy kevéske lencse. :-)

Kedves kis szertartás ez számunkra - és persze jó érzés, hogy mivel sosem sikerül minden egyes lencseszemet összeszedni, egész évben innen-onnan előkerül néha egy kis "Újévről megmaradt pénz."
2011. 01. 15.
Kati szerint: Ez nekem analógiában "szórjuk a pénzt" jelent, vagyis annyi jut, hogy söpörjük ... :D Jópofa!
2011. 01. 15.
Orsi szerint: Hát erre még nem gondoltam, de jó. :-) A szórásos szertartáshoz tartozó mondat ilyenkor: "Apád-anyád idejöjjön!" :-)
2011. 01. 15.
zsuzsa szerint: Szia Orsi!
Egyszer vagy 15 éve összeirkáltam ilyeneket, no nem minden valósult meg, de a nem elrugaszkodott célok valóra váltak. Egy boríték hátuljára írtam le az akkori céljaimat a vonaton.
No, ma este varázsolok ;o)
Örülök, hogy eszembe juttattad.... csak azt sajnálom, hogy 15 évet kihagytam.... :o) Hol tarthatnék már?! ;o)
Sok sikert!
Üdv: Zsuzsa
2011. 02. 03.
Szombati Orsolya szerint: No akkor gondolok Rád estefelé! Sok sikert Neked is, Zsuzsa! :-)
2011. 02. 03.
Gábor szerint: Én véletlen jutottam ide, de úgy gondoltam, hogy kipróbálom. Bár, új év már elmúlt! Elkészítettem és 1 év múlva jelentem az eredményt!
2011. 07. 06.
Miki szerint: Ma ismét éppen elseje van :) Igaz 2012 .01. 01. :)
Nem véletlen az , hogy a sok marketing rendszer és önfejlesztő is mind azt mondja, írd le!
azt már nem lehet letagadni, magadnak is bevallod, hogy valóban azt szeretnéd...és egy vállalás, hogy megcsinálod!
Ha még időpontot is írunk mellé, akkor meg már nem csak álom, hanem cél is lesz belőle...még inkább prognosztizálva és így már prioritást is adva neki.
Szóval álom- és cél-listára fel!
2012. 01. 01.
Richard szerint: Hianyolok azert egy ket dolgot. Hatarido kb-ra is. Es lepesor az elereshez, amit max heti zarasoknal ertekelsz/kiporgetsz es nem veszted el a fokuszt. Ezek nelkul konnyen csak papirra vetett vagy marad az egesz, foleg ha elteszed. Elnyel a mokuskerek.
2012. 01. 01.
Szombati Orsolya szerint: Aki akar, az írhat magának határidőt. Én szándékosan nem szoktam, a módszer mégis működik!

Richard, amire Te gondolsz, az már konkrét, lépésekre lebontott terv! Amiről én beszélek, az még nem konkrét terv, hanem annak a kiindulópontja: az "álomlista". Amin aztán lehet tovább dolgozni és lebontani akár féléves, negyedéves, havi, heti, napi, stb tervekre..
2012. 01. 01.
Richard szerint: Ilyen "materiális" emberke vagyok :)

Az álom (cél) után az első kérdésem a "hogyan". Anno elmetérképbe bontottam ki az egészet, mert ha van egy jó tucat (pl 21) nem árt úgy megvalósítani, hogy egymásra épülve támogassák mondjuk a fő álmokat. Annyira nem fontos már itt a határidő, mert ha lépésről lépsre haladsz, "valahogy" megvalósulnak :).

Bér ez az én realitásom, így látom egyben az összefüggéseket. Különben katyvasz marad és könnyen évismétlés lesz.
2012. 01. 01.
Györe Adrienn szerint: Tényleg működik? Mert én tuti kipróbálom!
2014. 04. 17.
Szólj hozzá Te is!
Szeretnél hozzászólásaid mellé avatar ikont? A gravatar.com segítségével 5 perc alatt elkészítheted.

(ne félj, nem jelenik meg az oldalon)
Megjelent!
Akadálymentesített változat
Betűméret növelés:
Tippek neked!
Blog értesítő
Következő tréningek
Sales blog friss
Facebook rajongók