Te sem akarod Karácsonykor a padláson végezni?

2012.12.03. | Szombati Orsolya

Te is gyakran kapsz Karácsonyra olyan „hasznos” ajándékokat, amelyeket legszívesebben becserélnél valami másra?

Legyen szó egy rokonunktól, vagy üzleti partnerünktől kapott ajándékról, általában mindig akad az ünnepek alatt minimum egy(néhány)kakukktojás, ami belső vívódást okoz két nagy karácsonyi lakoma között. Tapasztaltál már ilyet?

A fotón  egy kopasz férfi látható, hajkefével a kezében

Az én kakukktojásom

Pattogatott kukorica készítő készülék: fehér készülék világoskék tetővelTavaly Karácsonykor az egyik barátnőm a szokásosnál is jobban meglepett a fa alatt szunnyadó nekem szánt ajándékával. Izgalommal bontottam ki az általa nagy gondossággal kiválasztott meglepetést, ám amikor végre áthámoztam magam a gyönyörű csomagoláson, hirtelen elbizonytalanodtam az ajándék láttán.

Az imént még nagy várakozást hirtelen erős kételyek váltották fel bennem a fehér színű, diszkréten elém tornyosuló kukoricapattogató láttán.

Mivel tudtam, hogy szeretett barátnőm nagy gondossággal, időt és energiát nem kímélve választotta ki nekem a legmegbízhatóbb kukoricapattogtatót, nem volt szívem sem megbántani Őt azzal, hogy nem örülök neki, sem pedig becserélni a készüléket. Ám ahogy az szokás, egy darabig használ(gat)tam, de kis idő múlva a már jól ismert „hasznos” ajándékok polcát díszítette a kamrában, a legfelső polcon...

Az évek során összegyűlt több tucat „hasznos” kütyü döbbentett rá, hogy mennyivel egyszerűbb is lenne az élet, ha mindig a megfelelő holmit tudnánk kiválasztani az általunk kedvelt személynek!

Gondoljunk csak családtagjaink csillogó szemére egy várva-várt ajándékbontás közben! Vagy egy üzleti partnerünk arcán megjelenő széles mosolyra, amikor megpillantja, hogy végre nem egy újabb "dísztárggyal" bővítheti otthoni gyűjteményét!

Idén más lesz a helyzet!

Fehét-piros színű, csíkos mintás célkereszt, amelynek közepén egí dollár jel van, amibe éppen belefúródik a nyílvessző.

Ebben az évben szeretnék segíteni abban, hogy se Neked, se pedig szeretett, nagyrabecsült  partnerednek ne kelljen megtapasztalnia a "kakukktojás bigyók" velejáróját. Így a Te ajándékod magabiztosan kerüli el a padlás övezetét PLUSZ egy jól szabott ajándékkal akár még a jövő évi üzleti sikereidet is jobban megalapozgatod!

És magadról se feledkezz ám meg!

Egész évben szorgalmasan dolgoztál, képezted magad - ennek legnyilvánvalóbb jele, hogy most is itt vagy! :) - így biztos vagyok benne, hogy megérdemled, hogy idén Karácsonykor magadra is gondolj!

Másfelől gondom lesz arra is, hogy ha családtagnak szánsz különleges meglepetést, akkor is találj frappáns ajándékot a kínálatunkban.

Lássuk, mik azok a pontok, amikre ha szánsz egy kis check listát, akkor tuti befutó leszel Karácsonykor az ügyfeleidnél:

Mi az a pár dolog, ami jellemzi fellépését (ruházat, hajviselet, gesztusok)?

Ha már régóta ismered, írd le azokat a szokásait, vagy "allűrjeit", amiket tapasztaltál közös munkátok során!

Vedd számba, hogyan hoz döntéseket! Gyorsan, megfontoltan vagy éppen eléggé nehezen?

Hogyan viszonyul üzleti partnereihez? Haverkodó, távolságtartó, erőteljes?
Általában telefonon vagy e-mailen keresztül kommunikál?

Plusz 1 tipp

Figyeld meg, hogyan tárgyal az üzleti partnered, mert ebből sok hasznos információt szűrhetsz le, ami elárulja a típusát.

Ha megvagy a fentiekkel...

...nincs más dolgod, mint ezeket a pontokat összekapcsolni, és az előző blogbejegyzésem során már nagyvonalakban taglalt 4 ügyféltípusból kiválasztanod, hogy mely úton is kell haladnod az ünnepi vásárlásod során!

Ha nem olvastad az előző posztot, itt tudod pótolni: http://sales-akademia.hu/hu/sales-blog/igy-szerezhetsz-oromot-a-kulonbozo-tipusu-ugyfeleidnek/313

Ezután már gyerekjáték lesz eldöntened, milyen ajándékot adj ügyfelednek, avagy mit húzz ki végleg az ajándéklistádról!

+1 Ötlet!!! Bármelyik típusba is tartozzon üzleti partnered, nemcsak mosolygós Karácsonyban lesz részed, DE vállalkozásod is előre koccinthat az Újévre ünnepi ajánlatunk hallatán!!!

De előtte még tudod ki jön?

Persze, naná, hogy a Mikulás! Az Ő zsákjában is lesz majd valami izgalmas. Figyeld az emailjeidet december 5-én, mert 11-kor további részleteket is elárulunk! :)

És a végére egy kis játék, benne vagy?

Vidám télapó, épp ugrik egyet a levegőben, zsákjából ajándékok hullanak ki. Cukorka, ajándékdobozHa igen, átadom a szót Neked:

Te is kerültél már hasonló szituációba ajándékozás során?

Írd meg nekünk a történeted!

A hozzászólók között december 09-én (vasárnap) kisorsolunk egy 15 perces telefonos villámkonzultációt Szombati Orsival, hogy idén a fa alatt megforduló kakukktojások közt ott legyen az újév- és vállalkozásod biztos sikerének kulcsa is!

Ha tetszett a mai cikk, ne felejtsd a "Tetszik" gombot sem! :) Köszi szépen! Szombati Orsi

Hozzászólások (5 db)
Eszter szerint: Én két éve karácsonyra a kedvenc fodrászkellékesemtől, akikhez járni szoktam, kaptam karácsonyra egy hajspray-t. Raszta hajra...hmmm. Úgy tűnik nekik nem én voltam a kedvencük, különben tudták volna, hogy SOSEM VOLT RASZTÁM! Gondolhatod, hogy ezután mennyire szívesen jártam oda! Az motoszkált bennem mindig, hogy ápolatlannak tartanak ezek? Célzás lett volna? Azóta máshova járok... :) Talán jobb lett volna, ha semmit nem adnak. Ennél mindenképp jobb!
2012. 12. 04.
dr. Harsányi Edit szerint: A bátyámmal van egy közös mondás: megkaptuk a 182. szamovárt. Vagyis kár volt érte pénzt kiadni, mert csak a spájzban végzi! Nos egy ideje, akivel lehet más ajándékozást csinálunk. Anyósomtól sütit kérek, én a kedvenc pogácsáját sütöm neki. A keresztfiammal az a technika, hogy elmegyünk együtt vendéglőbe enni és mindig új helyeket próbálunk ki. Addig persze beszélgetünk és kiderül hogy sokkal okosabb, érettebb mint gondoltam:) A lényeg, hogy olyat adjak ami minőségi, de elfogy!!! Ja és tudom, hogy szereti. Nincs már több hely a spájzban, és gondolom másnál se!
2012. 12. 04.
Dusik Andrea szerint: Amikor egyszer megkérdeztem a csemetémet, hogy melyik ajándékra emlékszik, magam is meglepődtem a válaszán. Arra, amikor együtt reggeliztünk, ebédeltünk, ..., együtt sütöttünk-főztünk, társasoztunk, beszélgettünk, csámborogtunk,... Vagyis neki az volt értékes, amikor "engem kapott", az időmet, a figyelmemet. Ma már ehhez tartom magam!
2012. 12. 04.
dr. Hortobágyi Ildikó szerint: Tele van a lakásunk mécsestartókkal, gyertyákkal, olyan vázákkal, amik egyáltalán nem illenek hozzánk. Pedig akiktől ezeket szoktuk kapni, rendszeresen járnak hozzánk (rokonainkat ugye nem válogathatjuk meg...), és ennyi év után sem ismernek minket.
Szegény tárgyak, dobozokban laknak... Néha a javát bedobozolom, és az esedékes máltás cuccok mellé rakom.

Néhány éve bevezettem, hogy lehetőleg sk. (vagy nem - már nem mindenáron ragaszkodom hozzá) ehetőt, ihatót, elhasználhatót kapnak tőlünk. Nem szeretném senki kacatosát gyarapítani. Eddig bevált.
Ha van egyéni kívánság, azt azért igyekszem teljesíteni! :-)
2012. 12. 05.
Pesti Kata szerint: Kedvenc férjem mindig elektronikai kütyüt vesz nekem vagy valamilyen szuperhasznos technikai dolgot. :-) én igazából bármi másnak jobban örülök, de mivel tudom, hogy ez neki fontos (és tényleg jól mutat a fa alatt a 16gb-s memory stick pl), ezért mindig nagyon hálás vagyok, hogy gondolt rám :)
2012. 12. 07.
Szólj hozzá Te is!
Szeretnél hozzászólásaid mellé avatar ikont? A gravatar.com segítségével 5 perc alatt elkészítheted.

(ne félj, nem jelenik meg az oldalon)
Megjelent!
Akadálymentesített változat
Betűméret növelés:
Tippek neked!
Blog értesítő
Következő tréningek
Sales blog friss
Facebook rajongók