Könyvajánló: Szerintem is ezért JÓ adni.

2016.02.03. | Szombati Orsolya

Az Adakozó

Az újévi fogadalmaim egyike, hogy idén sokkal többet fogok olvasni. Lehetőleg olyasmit, amitől fejlődök, és ami segít, hogy új aspektusból tekinthessek a világra. Ezért kértem Orsitól, hogy ajánljon nekem ilyen olvasnivalót. Ekkor kaptam a kezembe Bob Burg és John David Mann Az adakozó - avagy miért igaz az, hogy “aki ad, sokkal többet kap vissza” című könyvét.

 

Mondhatnám azt egyszerűen, hogy ez egy üzleti tanmese, de így nem fejezné ki mindazt, amit ez az írás mondani akar. Itt ugyanis sokkal többről van szó.

Az alapszituáció már-már egyszerű: adott egy fiatal, törtető férfi (Joe), akinek éppen nem mennek jól a dolgai. Meghiúsulnak az üzletei, nem hozza a várt számokat, és fél, hogy el fogják bocsátani a munkahelyéről.

Joe nem érti, hogy hol van a hiba a gépezetben. Mit ront el, ha pontosan azt csinálja, mint a kollégái, sőt: pontosan úgy dolgozik, ahogy megtanították neki. A végső kétségbeesés akkor jön el, amikor egy régen várt üzlet, amiért nagyon sokat dolgozott meghiúsul.

Joe ekkor fordul az „iroda nagy öregjéhez”, aki mint egy furcsa, kissé misztikus alak ül a székében egész nap, néha telefonál, és úgy tűnik, mintha nem csinálna semmit. Segítséget kér tőle, hogy eljusson ahhoz a személyhez, akit csak „elnök”-ként emlegetnek.

Joe meglepetésére azonnal megkapja a telefonszámot, és amint felhívja, a titkárnővel egyeztet is egy időpontot. Furcsa érzés keríti hatalmába: nem érti, ha valaki ennyire sikeres, hogy tud időt szakítani rá?

Következő nap már találkozik is az elnökkel, akit Pindarnak hívnak. Joe egészen furcsán érzi magát mellette. Megmagyarázhatatlan, béke, nyugalom és harmónia árad a férfiból, aki a segítségéért ráadásul nem is pénzt kér, csupán annyit, hogy a tanultakat még aznap kamatoztatnia kell.

Joe nem tudja, hogy mire számítson, de kétségbe van esve, és belemegy az egyezségbe, bár nem tudja, hogy mire vállalkozik.

Pindar ezután megismerteti Joe-t a fenomenális siker 5 törvényével (minden nap eggyel), ami messze nem az, amit a férfi várt. 

Ugyanis a fenomenális siker törvényeinek egyetlen közös alapja van: adni.

 

„Pindar ismét bólintott.

- Az emberek többsége így reagál erre. Sőt, sokan nevetésben törnek ki, ha meghallják, hogy a siker titka „adni”. - Megállt egy pillanatra. – Viszont az emberek többsége messze nem olyan sikeres, mint szeretné.

Ezzel a megállapítással Joe sem tudott vitatkozni.

- Tudja - folytatta Pindar -, a legtöbb ember a gondolkodásmódjából fakadóan azt mondja a kandallónak, hogy „előbb adj nekem meleget, és majd utána bedobok pár hasáb fát”. Vagy azt mondja a banknak: „Adj kamatot a pénzemre, és én csak azután fizetek be a számlámra.”

Pedig a dolgok természetesen nem így működnek....

Tehát Pindar már az első adandó alkalommal megsúgja a titkot, aztán mindezt különböző példákon keresztül szemlélteti. Joe minden nap találkozik egy emberrel, aki kiemelkedően sikeres, és akiről a férfi sosem gondolta volna, hogy az.

A tanárnőből lett tanulószoftver gyártó hölgy; a hot-dogosból lett étterem tulajdonos; a nő, aki azért lett sikeres, mert a férje elhagyta… mind-mind komoly lecke a férfinak.

Joe elképesztőnek találja az összes történetet, és egy idő után észreveszi a párhuzamot a különböző életekben. Ezekben az emberekben több a közös, mint elsőre gondolta.

Nem elég, hogy mindegyiküket körbeveszi ez a különös harmónia, és béke, még a siker titkáról is ugyanazt mondják: hogy adni kell. Ráadásul többet kell adni, mint amennyit fizetnek neked, és amit elvárnak tőled.

Joe komolyan küzd ezeknek a napi leckéknek a gyakorlatba ültetésével. Sokszor érzi magát idiótának, és nem érti, hogy ez hogyan fog neki megtérülni? Hiszen eddig nem csinált mást, csak adott!

Az utolsó nap következik be a katarzis: negyedév vége van, és Joe-nak nincs meg a kellő számú üzlete. Estig az irodában gondolkodik a történteken (és a „kudarcán”), amikor megcsörren a telefonja, és elkezd megtérülni az a sok-sok dolog, amit Pindar hatására tett másokért…

Joe, mint akit áramütés ért, ül az irodában, és ekkor végre megérti, hogy mit jelent valójában adni, és hogyan válik ez mindenkinek a hasznára…

(Ha Te is szeretnéd megismerni a fenomenális siker 5 törvényét, nincs más dolgod, mint ide kattintva megrendelni a könyvet.)

Fontos tisztázni, hogy ez az „adni” nem egyszerűen karitatív adományozást jelent, hanem az adakozó 

gondolkodásmódot. Nem a jótékonysági szervezeteknek befizetett csekkről beszél, sokkal inkább 

arról, amikor meglátod a környezetedben azt, aki kér, akinek figyelemre van szüksége. Akinek a Te segítségedre van szüksége. Vedd észre magad körül a lehetőségeket!

Valójában az Adakozó azt mondja ki, hogy a legnagyobb vezető az, aki szolgál. Ez egy remek történet arról, hogyan érhetsz el sikert szolgálattal.

Teljesen új aspektusba helyezi a szolgálat, az adni és a siker fogalmát is. Ez nem egyszerűen egy tanulságos történet, hanem egy teljesen új életfelfogás, egy olyan nézőpont, ami alapjaiban változtathatja meg az emberek közötti kapcsolatokat.

Ha elolvasod ezt a könyvet, a „jobb adni, mint kapni” közmondás nem csak egy elcsépelt kifejezés lesz, hanem az életfilozófiád része.

Kíváncsi vagy a könyvre?
Ezt TÉNYLEG érdemes elolvasni! Kattints ide, és szerezd meg! 

Van olyan üzleti könyv,amit szívesen ajánlasz nekünk?

Írd meg kommentben a szerző nevét és a könyv címét! - KÖSZÖNJÜK! 

Hozzászólások (0 db)

Ehhez a bejegyzéshez még nincs hozzászólás. Legyél Te az első!

Szólj hozzá Te is!
Szeretnél hozzászólásaid mellé avatar ikont? A gravatar.com segítségével 5 perc alatt elkészítheted.

(ne félj, nem jelenik meg az oldalon)
Megjelent!
Akadálymentesített változat
Betűméret növelés:
Tippek neked!
Blog értesítő
Következő tréningek
Sales blog friss
Facebook rajongók