JÁTÉK: Álomtekercs mellé Álomnyeremények

2014.12.29. | Szombati Orsolya

Kedves Hírlevél Olvasónk, Követőnk! Szuper, hogy itt vagy!

Ezúton kívánok Neked sikeres és vidám évet 2015-re is! :)
És egyben egy évindító nyereményjátékra is  invitállak a poszt végén, eddig soha nem látott, bőséges és izgalmas nyereményekkel.

Ismét eltelt egy év, ránk köszöntött 2015. Új év, új lehetőségek, új álmok és új célok. Te  már gondolkodtál azon, milyennek szeretnéd a 2015-ös évedet?

Ha már régebb óta követsz engem, akkor már jól tudod, hogy ilyenkor, az év első napjaiban két kedves, közös rituálénak szoktunk hódolni itt, a Sales Akadémián. Ha most találkozol velem először, akkor bíztatlak: maradj velem, meglátod, élvezni fogod a dolgot!

Indítsuk idén is, - immár ötödik alkalommal -, „közösen” az Új Esztendőt!

Kezdjük az évet egy  kis "pénzcsalogató" rituáléval! 

Ez az egyik, szívemnek kedves újévi szokás, amelyhez szükség lesz pár marék lencsére és/vagy kölesre.

Tizenhét éve hódolok ennek az évindító "szeánsznak" . Akkor kezdtem el, amikor megvettem életem első saját lakását, Angyalföldön, a Tahi utcában. Akkor még egyedül laktam a kis, 32 négyzetméteres szoba-konyhás kuckóban. Pár évvel később aztán csatlakozott hozzám az akkori párom is, akiből azóta férj, és a gyermekeim apja lett. Hét éve pedig már komoly „családi tradícióként” hódolunk ennek a kedves újévi programnak.

Mindannyian nagyon élvezzük ezt a dolgot, és szerintem Neked is tetszeni fog, ha még nem próbáltad.

Ezt a rituálét jellemzően az év legelső napján érdemes megejteni. Persze előfordulhat, hogy nem pont az első napra sikeredik – mert például elutaztok valahova -, ez esetben azonban azon a napon megejteni, amikor az Új Évben először lépsz be a lakásodba.

Alapozzuk meg a 2015-ös gazdagságot!

A lencse és a köles a néphiedelem szerint a gazdagság, a bőség és az anyagi jólét megtestesítője. Azért szokás az év legelső apján lencsefőzeléket, lencselevest, illetve kölest enni, hogy megalapozzuk az egész éves jólétünket. 

Mi azonban nem csak fogyasztani szoktuk a lencsét, és a kölest, hanem az Új Év napján a markunkba veszünk egy keveset belőle. Módszeresen körbejárjuk az egész házat és a makunkban lévő magokból mindenhova behintünk egy kicsit. Közben hangosan kiáltjuk: „Apád-anyád idejöjjön!”.

A lencse testesíti meg a „nagy” pénzt, a köles pedig a „kicsit”. Természetesen a szórásból nem marad ki egyetlen helyiség sem: sem a garázs, sem a kazánház. Sőt, még az autók is kapnak belőle - biztos, ami biztos, jusson mindenre, mindenhova.

Ha neked is van irodád, akkor érdemes oda is löttyinteni egy csipetnyit az év első munkanapján. Ha alkalmazottként dolgozol, vigyél be bátran egy kis marékkal a munkahelyedre és szórd körbe a dolgozóasztalod, és az alatta lévő padlót!

Eleinte furcsának hat, hogy pár napig a lábad alatt ropog a lencse, ám meg lehet szokni, ki lehet bírni az első takarításig. Nekem például remek érzés arra gondolni, hogy „milliókon” járkálok a lakásban, milliókon ülök az autóban :)  – így húzom-halasztom az első takarítást addig, ameddig csak lehet.

Arról nem is beszélve, hogy év közben is kellemes érzés az év elején szétszórt „pénzből” találni egy keveset  a sarokban, az ágy alatt, vagy megbújva a szőnyeg rojtjaiban. Vélhetően nincs racionális összefüggés a két dolog között , de én évről évre találok „elfelejtett” igazi pénzeket (kicsiket és nagyokat) táskákban, kabátzsebben, nadrágok zsebeiben.

Próbáld ki Te is, meglátod, élvezni fogod, nagyon jó móka!

A másik kedves rituálém az Álomtekercs.

Most, amikor ezt a posztot írom (illetve készítem elő január 2-ra), december 29-e van. Épphogy elteltek az Ünnepek, és már szinte vágytam egy kis „munkára”.

Bejöttem hát az irodába, bekapcsoltam a gépem, amelyen 243 üzenet fogadott. Ennek nagy része Tőled, Tőletek érkezett válaszul a karácsonyi jókívánságomra, amit ezúton is szeretettel köszönök. Megmelengette a szívemet. Csudajó volt ezekkel kezdeni a napot.

Többen is voltatok (talán Te is köztük voltál), akik megírták, hogy mennyire várják már ezt a közös álmodozós rituálét, „Mert tavaly is olyan klassz volt!”.

Úgyhogy a legnagyobb lelkesedésemmel ültem le a gépem elé,  hogy ezt a posztot megírjam Neked.

Akkor lássuk először, hogy mire van szükséged – remélem, már sikerült őket beszerezned.

Kelleni fog:

 • 21 darab színes post it
 • 4 db színes filc
 • 3 db különböző színű A4-es papír
 • 1 db teamécses
 • 1 csomag számodra finom illatú füstölő
 • Lágy, kellemes, relax zene
 • 1 ív flip chart papír
 • 21 cm hosszú selyemszalag

Számomra szuper érzés, amikor a fenti kellékekből az álomtekercset csinálom, mert tudom, hogy ezekben a pillanatokban nem vagyok egyedül. Itt vagy velem TE és itt vannak még rajtunk kívül több százan, akikkel virtuálisan ugyan, de EGYÜTT vagyunk. Együtt álmodozunk, együtt tervezgetünk. Mindenki készíti a maga tekercseit, azokkal az álmokkal és célokkal, amelyeket el szeretne érni, meg szeretne szerezni az elkövetkezendő öt évben.

Igen, jól láttad!

Nem egy évre, hanem 5 éves távra gyűjtöm össze a legtitkosabb vágyaimat! Ezek között lehetnek egészen apró dolgok, és lehetnek olyanok is, amelyek már a "NAGY ÁLMOK" kategóriába tartoznak. A lényeg, hogy meg legyenek fogalmazva, le legyenek írva.

Az igazi erejét ez adja a "varázslatnak".

Mert hogy van benne ilyen is, az nem kétség....

A 2013. januári álomtekercsemen, például, volt egy olyan cél is, hogy szeretnék megismerkedni azzal a három fantasztikus emberrel, akikre mentorként tekintek. Akiktől rengetet tanulok, akiktől hihetetlen inspirációkat kapok, és akiket példaképeimként tartok számon a szakmámban, és az Enneagram terén.

Ez a három ember pedig nem más, mint:

Russ Hudson, az általam Enneagram bibliaként ajánlott „Az Enneagram bölcsessége” című könyv szerzője, az Enneagram nagymestere és tanítója.

A másik két ember Katherine Chernick Fauwre és David W. Fauwre, az Enneagram Tritype-ok felfedezői, Enneagram kutatók és tanítók.

Emlékszem amikor leírtam ezeket a célokat, magam is kételkedtem benne, hogy valaha sikerül elérnem.

...Mert Amerika messze van...

...Mert több ezer dollárba kerülnek a tréningjeik...

...Mert velük nem lehet „csak úgy” találkozni... 

... Mert már az is megtiszteltetés, ha ez ember el tud csípni egy helyet azokra a tréningekre, amelyeket ők maguk tartanak.

De azért, biztos, ami biztos, leírtam ezt a két célt is – és láss csodát!

Katherine-nel és David-del 2013. augusztus 30-án, Russ-szal egy évvel később 2014. szeptember 19-én ismerkedtem meg személyesen. Húúúúú, katartikus élmény volt! 

Katherine és David W. Fauwre társaságában Enneagram Mesterkurzus oklevél a guruktól
Russ Hudson-nal Névre szóló dediklás és jókívánság Russ-tól

Mitől működik?

A manó tudja…

Racionális választ nem tudok rá adni Neked, csak a tapasztalataimat. Tavaly megírtam neked, hogy mi történt az autómmal >>  tavaly előtt, hogy mi történt a szakmai célokkal >>  vagy 2011-ben mi történt a házzal >> 

...és még sorolhatnám a példákat, amelyekre nincs ésszerű magyarázat, hacsak az nem, hogy amit leírsz, annak ereje van.

Amit leírsz, az egy „titkos” szerződés önmagaddal.

Amit leírsz, arra tudattalanul emlékezni fogsz, hogy meg kell csinálnod.

Éppen ezért javaslom, hogy ÍRD CSAK LE és ne firtasd, hogy mitől működik! Mert, hogy működik, az biztos!

Mit érdemes leírnod?

Elsősorban ne csak a "véresen komoly" dolgokra gondolj! Inkább csak afféle kisebb-nagyobb álmokra, amelyek a "bakancslistádon" szerepelnek. Lehetnek közöttük nagyobb horderejűek és egészen kis apróságok is. A közös ismérvük az, hogy szeretnéd elérni vagy megszerezni őket. Válogatás és cenzúra nélkül írj össze mindet! 

Van azonban egy sarkalatos  pont, ami szerint én is írni szoktam a céljaimat, álmaimat, és Neked is ezt javaslom: mindenképpen 21 dolog kerüljön a papírra.

Se több, se kevesebb.

Hogy miért ennyi? Nem tudom. Egyszerűen csak úgy tanultam, hogy ennyi kell. Ennyivel működik, és nekem ez elég is.

Ezoterikus körökben a 21-es számnak mágikus hatása van. Azt mondják, ha változtatni szeretnél valamin, 21 napon át kell csinálnod, gyakorolnod, mígnem egyszer csak észrevétlenül beépül a szokásaid közé.

Számmisztikusok szerint a 21-es szám a sikert, a felfelé ívelő karriert és a hosszú harc utáni biztos győzelmet jelképezi. Talán ezért. 

Ha még nem csináltál ilyet soha, próbáld csak ki bátran. Te leszel a legjobban meglepve következő év elején, amikor kicsomagolod majd a tavalyi álmaidat.

Mert ha már csináltál ilyet, akkor biza azzal érdemes kezdeni, hogy előveszed a szekrény mélyéről, vagy a tetejéról a tavalyi álomtekercsedet és megnézed: mi az, amit már levehetsz belőle. Meg fogsz döbbenni, hogy a leírt céljaid közül egy év alatt milyen sok válik valóra!

Visszatérve tehát: pontosan 21 darab álmot, célt írj össze Te is! Addig ne hagyd abba, amíg nincs meg a 21!

Az első 8-10 villámgyorsan megvan.

A következő 5-6 már erősen elgondolkodtat.

És általában az utolsó 5 jön a legnehezebben.

Amikor készen vagy a célok, álmok összeírásával, fogd a színes A4-es lapokat, és vágj ki nagy felhőket belőlük.

 • Az egyikre ezt írd alkoholos filccel: SZEMÉLYES CÉLOK

 • A másikra ezt: SZAKMAI CÉLOK

 • A harmadikra ez kerül: ÖNFEJLESZTÉSSEL, TANULÁSSAL KAPCSOLATOS CÉLOK

Majd a felhőket a hosszában elfektetett flip chart papírra ragaszd, szépen, egymás mellé.

Személyes Célok Szakmai Célok Tanulással Kapcsolatos Célok

Ezután a 21 darab színes post it-et az egyes felhők alá szortírozd. Mindegyik célodat sorold be a 3 fő csoport egyikébe, és ragaszd a felhők alá! Ha van hozzá kedved, díszítsd ki a papírt számodra kedves motívumokkal, vagy a papíron szereplő céljaid, álmaid rajzaival!

És amikor ez megtörtént, akkor görgesd össze a flip chart ívet, majd fogd a 21 centis színes szalagot, kösd át vele az így kapott hengert, és tedd el olyan helyre, ahol biztonságban lesz egy évig.

Dönthetsz úgy, hogy felteszed a szekrény tetejére, és nem nézegeted év közben. Vagy akár úgy is, hogy felragasztod a dolgozóasztalod ölé a falra, hogy mindig szem előtt legyen. Én általában azt választom, hogy összetekerem, és megy a szekrény tetejére, és csak a következő év elején bontom ki újra, hogy megnézzem, hány post it-et tudok kipipálni a 21 közül.

Magam is meglepődöm, amikor olyan dolgokat látok a leírt dolgok közül megvalósulni, amelyről az év során egészen meg  is feledkeztem! Fantasztikus érzés kipipálni az álmokat! Kívánom, hogy Te is éld át ezt az élményt!

Ami fontos: ne cenzúrázz!

Írj csak fel bármit, amit szeretnél elérni… És aztán a többit bízd a tudatalattidra, hidd el keményen dolgozik majd a háttérben!

Ha nagyon szeretnéd megszerezni azt a valamit, akcióba lendül a tudatos éned. Tervezéssel és megvalósítással. Vagy ha nem lendül be magától, akár segíthetsz is neki: ha tudod mit szeretnél elérni, határozd meg aprólékosan az oda vezető utat!

Ha megvannak a fő céljaid, lebonthatod őket kisebb lépésekre: negyedéves, havi, heti, napi akciótervekre. Ha ezzel is szeretnél rásegíteni a céljaidra, akkor lapozz vissza az előző posztomra, arra az interjúra, amit  F. Tóth Krisztával készítettem.

Ide kattintva érheted el az interjút >>             Ide kattintva pedig Kriszta további írásait >> 

Kriszta készített erre a célra egy remek Élettervező és Célkitűző Programot és Munkafüzetet, ami a célok megfogalmazásában és megvalósításában lehet a segítségedre. A munkafüzetre mutató linket Kriszta írásai között találod meg.

Én január 3-án, szombat délután végzem el az „álmodozós” rituálémat. Velem tartasz?

Amennyiben igen, legyél a gép előtt délelőtt 13 és 15 óra között, szerezd be a kellékeket és lélekben csináljuk együtt!

Utána találkozzunk a facebook oldalunkon és beszéljük meg a tapasztalatokat, érzéseket!

Ott leszel? Ha igen, jelezd egy tetszik-kel.   

Várlak szeretettel.

És végül, ami ígértem: NYEREMÉNY & JÁTÉK!

Ha úgy döntesz, hogy velem együtt kitűzöd a céljaidat Te is, akkor ezzel jogot szerzel magadnak az évindító játékban való részvételre is! A játéknak 3 lépése lesz, figyelj és kövesd!

1. lépés: Készítsd el a saját álomtekercsedet a fenti módszer szerint! (Nem feltétlenül kell velem együtt csinálnod szombat délután, elkészítheted máskor is.)

2. lépés: Fotózd le a tekercsedet, olyan helyzetben, hogy azt kiterítve látszódjon rajta a három felhő és a 21 post it! (A céljaidnak nem kell olvashatónak lenniük, de látszódjon, hogy írtál a papírokra.)

3. lépés: Töltsd fel a fotót a facebook oldalunkra, és írj a fotód alá egy olyan dolgot, amire büszke vagy, hogy elérted 2014-ben!

A fotókat legkésőbb január 11-én (vasárnap) éjfélig várom, ide:

Klikk: 

Sales Akadémia Facebook - Álomtekercs >> 

Legyen 2015 a tanulás éve! Ebben én is szeretnék Neked segíteni!

Azok között, akik a fotókat feltöltik az oldalra, kisorsolunk 10 Sales Akadémiás és 10 "vendég" terméket, amelyek a következők:

2 db TEK kampány 2 db 5x kampány 2 db Enneagram
3 db ÉNYN könyv 5 db Hálanaptár 5 db Célkitűző és Élettervező Program

2 darab Többlépcsős Email Kampány Összeállítás Tananyag >>(egy komplett, több részből álló email kampány elkészítése lépésről-lépésre)

2 darab 5-szörös Hatékonyságú Email Kampány Tananyag >> (az elkészített, több részből álló email kampányod behangolása személyiségtípusokra)

2 darab Enneagram Önismereti-Emberismereti Tananyag >> (kulcs önmagadhoz és a többi emberhez)

3 darab Értékesítés Nyomulás Nélkül>> című könyv

5 darab Hálanaptár Horváthné Dunaveczki Leona jóvoltából

5 darab Élettervező és Célkitűző Program + Munkafüzet F. Tóth Kriszta jóvoltából

és a FŐDÍJ:

1 darab részvételi lehetőség a 2015. január 26-27-i élő Enneagram tréningre >>, amelyet Budapesten tartunk.

 Így talán mi is hozzájárulhatunk a tanulással és önfejlesztéssel kapcsolatos céljaid eléréséhez :)

Sorsolás: 2015. január 12-én (hétfőn), 13 órakor!

NYERTESEK NÉVSORA ITT, SZERETETTEL GRATULÁLOK! >>

A nyereményeket 2015. január 31-ig lehet átvenni a Sales Akadémia irodájában.

Ha készen vagy a tekerccsel, ne feledd a tekercsedet feltölteni a facebook oldalunkra és megírni, hogy mely 2014-es eredményedre vagy a legbüszkébb! 

Hozzászólások (2 db)
Jakab Gyöngyi szerint: Szia Orsi! Nem tudom elolvasni az interjút a Krisztával... vajon miért nem? Lehet, azért, mert külföldön vagyok?...
2015. 01. 02.
Szombati Orsi szerint: Kedves Gyöngyi!

Köszönöm, hogy jelezted a problémát.
A hiba az én oldalamon volt, sajnos rosszul linkeltem be a cikket.
De most már jó, kérlek, próbáld meg újra - köszönöm és elnézésedet kérem!

Az interjú direkt címe ez:
http://www.sales-akademia.hu/hu/sales-blog/nyakunkon-a-csucs-frasz/338

BUÉK! :)
Orsi
2015. 01. 02.
Szólj hozzá Te is!
Szeretnél hozzászólásaid mellé avatar ikont? A gravatar.com segítségével 5 perc alatt elkészítheted.

(ne félj, nem jelenik meg az oldalon)
Megjelent!
Akadálymentesített változat
Betűméret növelés:
Tippek neked!
Blog értesítő
Következő tréningek
Sales blog friss
Facebook rajongók