Ilyen volt 2013 a Sales Akadémián

2013.12.16. | Szombati Orsolya

 Ismét eltelt egy év. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan elreppent. Emlékszem, még csak most volt, hogy közösen tervezgettük a 2013-as évet. Ha régi követőnk vagy, akkor biztos, hogy tudod, miről beszélek. Ha még új vagy itt a blogon, akkor klikk ide:

http://www.sales-akademia.hu/hu/sales-blog/tuzzunk-ki-egyutt-celokat/316 

Lássuk, akkor most, hogy mi történt 2013-ban a Sales Akadémián?

A sales akadémia capata. Réka, Meli, Orsi, Marcsi, Judit

Sikerült elérni azt, amit magunk elé tűztünk? Hagytunk hátra elvégezetlen feladatot? Vajon mit tervezünk jövőre?

A mai rendhagyó blogjejegyzéssel én is számot vetek. Ez történt Nálunk a 2013-as évben.

Fantasztikus kolléganőkkel bővült a csapat

Karkalik Melinda2013 talán legnagyszerűbb eseménye az volt, hogy 2013.  februárjában megérkezett Karkalik Melinda a csapatba!

Mindig is vágytam egy olyan kolléganőre, támogatóra, aki hozzám hasonlóan szívvel-lélekkel adja magából a legjobbat. Aki a munkájára igényes, aki rendszerezett, pontos, összeszedett. Akire mindig minden körülmények között számíthatok.

Akit nem csak én szeretek, hanem az ügyfelek is.

Meli pontosan olyan kolléga, olyan barát, akit minden cégvezető kíván magának.  

Meli, - az ügyfeleink nevében is - köszönöm, hogy vagy nekünk!

Ölvedi RékaA másik nagy öröm számomra Ölvedi Réka érkezése volt. Rékával már régebb óta ismerjük egymást, még abból az időkből, amikor egy másik csapathoz tartozott. Már akkor mondtam neki, hogy szeretném, ha egyszer a kolléganőm lenne.

Idén nyáron ez a vágyam is teljesült: Réka részmunkaidőben, alvállalkozóként kapcsolódott be egy-egy projekt erejéig a Marketing Kivitelezés üzletágba, és a Marketing Expo kiállításra.

Réka, köszönöm, hogy vidámságoddal, megbízhatóságoddal, remek szövegíró képességeiddel erősítetted 2013-ban a Sales Akadémia csapatát és boldogabbá tetted az ügyfeleink életét!

Ügyfeleink kedvenc tréningjei

Az aranyérmes: Enneagram önismeret és emberismeret tréning. Idén ötször tartottuk meg.

Kétségtelen, hogy ez az a program, amely leginkább élvezi ügyfeleink, követőink kitüntető érdeklődését.

2013-ban összesen 101 cégvezető, vállalkozó és fejlődésre nyitott magánember döntött úgy, hogy csatlakozik az Enneagramot ismerők népes táborához.

Enneagram tréning csoport

Szeretnék köszönetet mondani Neked és Melinek is ezért a két napért!
 
Nagyon jól éreztem magam mind a két nap és sok hasznos dolgot tanultam, amit már elkezdtem gyakorlatba ültetni sikerrel. :)
Döbbenetes volt rájönni, hogy tényleg az a főkarakterem., amit mondtatok...
Most már sokkal könnyebben meg tudok békélni a környezetemben lévő emberek 1-1 olyan jellemvonásával, ami (most már) tudom karakterük része és nem bántásból vagy más okból csinálják, pusztán így vannak összerakva.
Pl.: egy 3-as köszönet nyilvánítás nélküli munkamorálja, egy 4-es rendszeres hangulatingadozása. 
 
Egy szó, mint száz, nagyon jó volt ez a két nap, külön öröm, hogy sok nevetéssel és humorral telített volt. Csak így tovább Nektek! :)
Hajnik Ágota

2014-ban ezért mi más is lehetne az évindító programunk, mint a fantasztikus Enneagram emberismereti-önismereti tréning?

Szabad helyek a programra, december 31-ig, még kedvezményes áron érhetők el ide kattintva >>

Az ezüstérmes: Ügyféltípus tréning. Idén kétszer szerveztünk ilyet.

Liegl&Dachser trénigrésztvevők Ügyféltípus tréning résztvevők

Ezt a programot 2013 februárjában és novemberében tartottuk, olyan értékesítés-orientált cégvezetőknek, akik nem egyszerűen csak jól, hanem profi szinten, ügyféltípusra szabottan szeretnének értékesíteni. Sokat gondolkodtam már azon, hogy mi az, amitől erre a programra már a meghirdetés pillanatában azonnal elkel szinte minden hely.  

A válasz kézenfekvő: mindenki szeretne egy kicsit jobban belelátni a másik ember fejébe, gondolataiba.  Pláne, ha valaki értékesítéssel is foglalkozik. Jó ha tudja, hogy mit gondol a leendő ügyfél a termékről, szolgáltatásról, milyen kérdések járnak a fejében, milyen kifogások merülnek fel benne.

Az ügyféltípus tréning olyan, mint egy tolmácsgép: magyarról magyarra fordítja az értékesítési szöveget. Az ügyféltípusok sajátságos nyelvére.

A kapukat már kinyitottuk a 2014-es, első programunkra. (Igen, 2014-ben is csak kettő ilyen alkalom lesz!)

Itt lehet regisztrálni: http://www.sales-akademia.hu/hu/treningek/kurzusok/ugyfeltipus-trening

Új üzletágak

Az idei év igen mozgalmas volt abból a szempontból is, hogy összesen két új üzletágat is indítottunk.

www.marketingkivitelezes.hu www.e-szamlakeszites.hu

A Profonte Marketing Kivitelezés (www.marketingkivitelezes.hu) ügyfeleink kérésére indult el. Egyre többen vannak ugyanis a partnereink között azok, akiknél nincs „saját” marketinges, illetve ahol a vezető tudja, hogy kell az online marketing, csak éppen vagy ideje, vagy kedve, vagy tehetsége nincs a hírlevelezéshez vagy kampánykészítéshez.

Az Ő számukra indítottuk a Marketing Kivitelezés üzletágunkat, amelyben a rendszeres online marketing feladatok (pl. hírlevél-írás, email kampány készítés, automatizált online marketing rendszer építés, weboldal szövegezés, stb.) kiszervezhetőek hozzánk.

A másik új üzletágunk a Profonte Elektronikus Számlakészítés (www.elektronikus-szamlakeszites.hu) Azt a  szolgáltatást azoknak a nagy cégeknek ajánljuk, akik már rendelkeznek saját számlázó programmal, számlázó rendszerrel, és szeretnének a meglévő, „postai” számlázási rendszerükről egy költségtakarékosabb elektronikus számlázásra váltani. Mindezt anélkül, hogy új számlázóprogramot kellene vásárolniuk, vagy költségigényes beruházásokat kellene tenniük a meglévő rendszerük fejlesztésére.

Itt tudhatsz meg többet erről az üzletágunkról: www.elektronikus-szamlakeszites.hu 

Új termékek

2013-ban azt a célt tűztem ki, hogy a Sales Akadémia palettája két új dobozos termékkel bővüljön.

Ez alkalommal is sikerült a célt picit felülmúlni, mert ebben az évben összesen 3 új termékünk született. Ebből csak az egyik kapható hivatalos forgalomban is, a másik kettőt csak bónusz ajándékként lehet beszerezni. (Például úgy, ha jelentkezel az Enneagram tréningre)

#1 termék: Többlépcsős Email Kampány Összeállítás tananyag

TEK tananyag2013 októberében debütált a Marketing Expo-n az a tudásanyag, ami szintén ügyfeleink kérésére készült. Az egyik workshopunkon derült ki (amelyet az 5-szörös hatékonyságú email kampány vásárlóinak tartottunk), hogy az ügyfeleink a személyiségtípusokra szabott online kommunikációt már remekül tudják alkalmazni.

Kiválóan tudnak egy szöveget az ügyféltípusok nyelve szerint fordítgatni. Azonban egy valamit nem tudnak még:

Nem tudják, mit jelent az, hogy email kampány. Nem tudják, hogy milyen részekből áll. Nem tudják, hogyan lehet egy kampányt izgalmassá tenni. Nem tudják, hogyan lehet jó ajánlatot készíteni. Nem tudják, hogyan kell keresztmarketing partnereket találni. Nem tudnak sales oldalt írni, upsell ajánlatot készíteni, tárgymezőt írni.

Erre az igényre szerveztük meg a Többlépcsős Email Kampány Összeállítás tréninget, amelynek a felvétele dobozba került.

Itt tudod megnézni a termék ismertető videót (8 perc), és itt szerezhetsz bővebb írásos infót is a tananyagról: www.sales-akademia.hu/email

#2 termék: Személyiségtípusok szerint történő álláshirdetés, állásinterjú és munkakör-kialakítás

2013. májusában Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna (Adónavigátor) egy interjút készített velem a könyvelőknek szóló Irányadó magazin számára arról, hogy hogyan lehet megtalálni egy vállalkozás számára az ideális munkatársat.

Izgalmas másfél órás beszélgetés volt,  amely során beszéltünk arról is, hogy melyik típus milyen munkára alkalmas és milyenre nem. Valamint szó volt arról is, hogy hogyan lehet a jelölt valós személyiségét meglátni.

Hiszen sok esetben - a siker érdekében -, lehet, hogy másnak mutatja a jelölt, mint amilyen Ő valójában.

#3 termék: Viszonteladók és értékesítési csapat motiválása személyiségtípusra szabottan

2013. augusztusában Jagodics Rita, (NagykerMarketing) Nagyker Trendek című magazinjához készített velem interjút. Ritával arról beszélgettünk, hogy milyen összefüggés van egy adott termék jellege, az azt értékesítő ember személye és az értékesítés sikere között.

 

Valamint az is szóba került,  hogy én, mint gyártó cég, hogyan tudom a viszonteladóimat motiválni arra, hogy a piacon lévő sok hasonló termék közül a partnereim az én termékemet javasolják az érdeklődőknek, illetve, hogy hogyan tudom a partnereimmel személyiségtípusra szabottan tartani a kapcsolatot.

Amire büszke vagyok

2013. szeptemberében Magyarországon elsőként vettem részt egy 6 napos, intenzív, Enneagram Mesterképzésen. A programot két amerikai példaképem szervezte: Katherine és David W. Fauvre, a házaspár, aki egész eddigi életét az Enneagram kutatásának és tanításának szentelte.

Katherine ráadásul magától Claudio Naranjo-tól, Don Riso-tól és Russ Hudson-tól tanult, akik ezt az elképesztő ősi tudást újra felfedezték, és megmutatták azt is, hogyan lehet a magánéleten és önfejlesztésen túl az üzleti életben és a szervezetfejlesztésben alkalmazni.  

Ha tőlünk tanulsz Enneagramot, biztos lehetsz tehát abban, hogy nem holmi „második vonalas” Enneagram hobbiszakértő, hanem igazi, nemzetközileg minősített és elismert Enneagram tréner fog tanítani. 

Vendégszereplések

Orsi közönsége a marketing expon Orsi közönsége az image konferencián Orsi közönsége az üzletanyu konferencián
Marketign Expo 2013
Image Konferencia 2013
Üzletanyu Konferencia 2013

Roppant nagy büszkeséggel tölt el, hogy 2013. októberében Wolf Gábor meghívására ismét fent állhattam a Marketing Expo színpadán, és elsőként a Marketing Commando ügyfeleit avathattam be az Enneagram alapú toborzás és szövegírás izgalmas tudományába, és abba az új tudásba, amit 2013 szeptemberében Londonban szereztem az ösztönökről, ami még a személyiségünknél is erősebb hajtóerő a döntéseinkben.

Az előadásomon közel 400 szempár figyelt, mosolygott vissza rám! Remek közönség voltatok, köszönöm szépen!

2013. márciusában az IMAGE konferencián adtam elő ez ügyféltípusokról. Közel 100 kozmetikus ismerhette meg az előadásomon a különböző típusú vásárlókat, vendégeket. 

2013. májusában Vida Ági Üzletanyu konferenciáján beszéltem a személyiségtípusokra szabott online marketingről.

Ezen a rendezvényen is több mint 450 anyuka, kismama és nagymama kísérte figyelemmel az előadásomat és értette meg, hogy igenis lehet az olvasók személyiségtípusára megírt kampányokat készíteni.

Kiállítással egybekötött vendégszereplések

Idén összesen három nívós kiállításon jelentünk meg.

Adónavigátor kiállításon a standunk Marketing expon a standunk

Könyvelők Országos Találkozója és Adónavigátor Konferencia 2013

2012. szeptemberében és novemberében részt vettünk az Adónavigátor Konferencián, ahova Böröczkyné Verebélyi Zsuzsi és Böröczky Zoli meghívására érkeztünk. A KOT-on lehetőségem volt kerekasztalt is vezetni, ahol 2-szer egy órában segítettem a résztvevőknek abban, hogy nekik is sikerüljön az ideális munkatárssal bővíteni a csapatukat és ügyesebben kezelni az ügyfeleiket.

És a csúcs ebben az évben is: Marketing Expo 2013

2013-ban immár harmadjára vettünk részt kiállítóként is a Marketing Expo-n. Ami azon túl, hogy mindig hatalmas buli, egyúttal kiváló új kapcsolatokat is hozott nekünk. Remek embereket, ügyfeleket ismerünk meg, érdekes területekre tudunk bepillantani. És persze végre egy olyan fórum, ahol találkozhatunk azokkal az ügyfeleinkkel is, akiket csak névről, email címről, vagy telefonból ismerünk! :)

Az idei expo azonban tartogatott még egy csodás dolgot is ráadásképpen: a kiállítói státusz mellett ismét színpadra léphettem, és itt is beszélhettem a résztvevőknek a kedvenc témámról: Az Enneagramról.

Szuper érzés volt megtapasztalni, hogy milyen hatalmas érdeklődés és figyelem kísérte azt a témát, amit a legjobban szeretek.

Expo látogatók, kalapot emelek előttetek, egyszerűen fantasztikusak voltatok!!!!

Büszke vagyok még Hentz Juditra és Pölhe Marcsira a két remek segítő kolléganőmre, akik főképp konferenciákon és kiállításokon erősítik a csapatot és válaszolnak Neked, kedves ügyfelünk, a feltett kérdéseire. Ja! És ők invitálnak Téged játékra is, amikor a standunk körül jársz!

Mert tudod: a Sales Akadémián nem csak a tudás átadása a fontos, hanem az is, hogy mindezt jó hangulatban, kellemes közegben, barátságos hangnemben - sokszor humorral fűszerezve - kapd meg tőlünk. :)

2013 számokban

2012-ben összesen 272.321 db levelet küldtünk ki a hírlevél olvasóinknak. 406 teljesen új vásárlóval bővültünk, és 216 ügyfelünk döntött úgy, hogy személyesen tanul tőlünk. Konferenciákon, előadásokon közel 1.500 ember hallott élőben az Ügyféltípusokról.

Zárt körű, céges csapatnak szóló, dedikált tréninget idén három alkalommal szerveztünk.

Köszönjük a Penta Unió, a Friss Kosár és a Liegl&Dachser csapatának, hogy 2013-ban munkatársaik üzleti kommunikációs képességeinek feljlesztésére Sales Akadémia tréninget választottak!

         Penta unio logo

Ha még nem lájkolsz minket, itt bepótolhatod: www.facebook.com/salesakademia

Köszönet

Azért, hogy ezeket a kiváló eredményeket elérhettük, köszönettel tartozunk az Across Média csapatának, akik weboldalainkat készítik, termékeinket szépséges dizájnnal látják el, és akik soha nem mondják azt, hogy valamit lehetetlen megcsinálni.

Néha úgy érzem, ők (is) bármire képesek!

Hálával gondolunk a Webgalamb csapatára, akik remek hírlevél szoftverükkel segítik a munkánkat.

Köszönet illeti a Fümoto Kft-t (vagy ahogy mi hívjuk: a DVD Gyárt), Novák Zsoltot: pontos, precíz és barátságos hangmérnökünket, aki munkájának köszönhetően tréningjeink felvétele érthető és élvezhető formában jut el Ügyfeleinkhez.

A Média Pressnek és az EFO Nyomdának a színvonalas nyomdai munkát köszönjük, a DPD-nek és a Magyar Postának pedig azt, hogy a tananyagaink időben érnek célba az Ügyfeleinkhez!

Bepro Solutions-nak a gyönyörű céglogónkat köszönhetjük, dr. Németh Gabriellának, a Dr. Németh és Dr. Haraszti Ügyvédi Iroda vezető ügyvédjének pedig a megnyugtató és biztonságos jogi hátteret.

Marketing Commando-nak hatalmas köszönet a piac legütősebb, leggyakorlatiasabb és legeslegjobb marketing tanácsaiért, és a piac legjobban kvalifikált vásárlóközönségéért!  

Uff - remélem, nem hagytam ki senkit. :)

Mi jön még?

Mindenek előtt egy hatalmas pihenés: szorgos évet tudhatunk a hátunk mögött. A Sales Akadémia ajtaja 2013. december 21-én bezárul, és csak 2014. január 6-án nyit ki.

Amit már most megígérhetünk Neked: 2014-ben is minden erőnkkel azon leszünk, hogy segítsünk Téged abban, hogy eredményesebb kampányokat, hatékonyabb értékesítési tevékenységet, jobb magánemberi és üzleti kapcsolatokat tudj magad mögött.

Jövőre is lesznek új tréningek és új termékek, és tervezem az Ügyféltípusok című könyv megírását is.

Sőt!

Az Új Évet hamarosan egy közös tervezéssel fogjuk kezdeni: 2014. január 2-a és 2014. január 6-a között legyél résen, és figyeld az e-mailed! (Még nem tudom melyik nap, de jelzem...) Már most szerezz be egy flip chart papírt, néhány mécsest, színes post-it et, és füstölőt. A többi majd év elején.

Üzenet a versenytársainknak

Helló Srácok, Csajok! Köszönjük, hogy vagytok! Ha nem lennétek, valószínűleg lassabban történnének nálunk is a dolgok... Arra pedig különösen büszke vagyok, hogy közületek többen nem csak versenyeztek velünk, hanem (gyakran inkognitóban) tanultok is tőlünk! Örülök, hogy a legtöbben tisztességesen versenyeztek velünk, és bízom abban, hogy 2014-ben már nem lesz példa a hozzátok sem méltó húzásokra. A tanácsom Számotokra: legyetek (már végre) eredetiek!

2014-ben is kössétek fel jól az alsóneműt! :) Továbbra is maradjatok jók, és legyetek korrektek!

Üzenet az ügyfeleinknek és a leendő ügyfeleinknek

Kedves Ügyfeleink!

Annyira jó, hogy vagytok nekünk. Mindannyiótokat kedvelünk, és köszönjük, hogy a bizalmatokkal megtiszteltek minket. Minden cég olyan remek ügyfelekről álmodik, mint Ti vagytok! – így bizton állíthatom a legszerencsésebbek közé tartozunk, hogy ismerhetünk Titeket!

2014-ben is megteszünk mindent, hogy megtartsunk Titeket, és hónapról hónapra örömet és friss tudást csempésszünk az életetekbe!

Üzenet a Csajoknak, akik mellettem állnak

Lányok: Meli, Marcsi, Judit és Réka!

Köszönöm! Köszönöm, hogy vagytok, hogy velem vagytok, hogy odaadó, precíz és magas színvonalú munkátokkal támogatjátok a Sales Akadémiát és a Sales Akadémia Ügyfeleit!

Számítok Rátok és az Ügyfelek is számítanak 2014-ben is!

Köszönet a családomnak

Azt hiszem, ebben az évben is a legnagyobb köszönettel Nektek tartozom. Megértő, mindenben támogató férjemnek és gyönyörű gyermekeimnek, hogy segítségükkel -ha nem is mindig könnyen-, de megfér egymás mellett a munka és a családi élet.

Köszönöm! Itt a vége fuss el véle!

Mindenkinek sikerekben gazdag, vidám 2014-at kívánok jómagam és a Sales Akadémia csapata nevében! :)

Hozzászólások (4 db)
Ildikó szerint: Szia Orsi!

Szívből gratulálok Neked, Nektek ehhez a fantasztikus évhez, ami mögöttetek áll! Nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább. :)
A ti termékeiteket mindig öröm megvásárolni, öröm hozzátok tréningre jönni.

Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben, örömökben, vidámságban gazdag új évet kívánok nektek!

Ildikó
2013. 12. 17.
Krisztián szerint: Gratulálok az elért sikerekhez, nagyon jó az, amit csináltok. Jó pihenést, és hajrá, így tovább jövőre is!
2013. 12. 19.
Mahasti szerint: Orsi, én is nagy szeretettel gratulálok nektek a sikeres évhez! Olyan jó volt olvasni ezt a kis összefoglalót. Azt kívánom, hogy a következő évetek is legalább ugyanilyen sikeres legyen! :-)

Bíztam benne, hogy idén is fogunk játszani "évtervezőset" :-), mert amit tavaly együtt alkottunk, az nagyon motivált engem minden téren. Így biztos, hogy idén is benne leszek a játékban! :-)

Örömmel várom a további híreket és a hírleveleiteket!

Mahasti
2013. 12. 19.
Nemes Bertalan szerint: Gratulálunk, további sok sikert kívánunk! És ahogyan eddig is továbbra is alkalmazzuk hasznos és gyarapító tanácsaitokat!
Köszönjük!
Áldott Békés Ünnepeket Kívánunk!
2013. 12. 22.
Szólj hozzá Te is!
Szeretnél hozzászólásaid mellé avatar ikont? A gravatar.com segítségével 5 perc alatt elkészítheted.

(ne félj, nem jelenik meg az oldalon)
Megjelent!
Akadálymentesített változat
Betűméret növelés:
Tippek neked!
Blog értesítő
Következő tréningek
Sales blog friss
Facebook rajongók