Csináljuk együtt!

2014.01.03. | Szombati Orsolya

Mindenekelőtt: sikeres és vidám évet kívánok 2014-re is Neked! :)
És egyben egy játékra is  invitállak majd a poszt végén.

Három napja beköszöntött az új esztendő. Ha már követsz egy ideje, akkor tudod, hogy az év első napjaiban  - immár negyedik éve - két kedves évindító rituálénak is szoktunk itt a Sales Akadémián hódolni.

Ha van kedved, tarts velem most is, máris elmondom a részleteket.

Az első... 

Az egyik kedves szokásom, (vagyis szokásunk, hiszen mióta családom, van, már nem egyedül csinálom), hogy az Új Év első napjaiban egy-két marék lencsét veszünk a kezünkbe, majd jól beszórjuk vele a lakást és az autókat.

Egymás után minden helyiségbe belépünk - háló, gyerekszoba, dolgozó, nappali, konyha, fürdő, kamra, garázs, satöbbi - és „Apád-anyád idejöjjön!” jeligére behintünk mindenhova a lencséből egy csipetnyit :)

Eleinte, fiatal lány koromban, a Tahi utcai kis szoba-konyhás lánylakásomban még egyedül hódoltam ennek a szokásnak. De mára már a férjem és a gyermekeim is örömmel szegődnek társamul, amikor „megalapozom a szerencsénket.”

Bár igazából sem a szerencsében, sem a véletlenben nem hiszek... Abban már annál inkább, hogy a siker a  jó tervezés és a kemény, fegyelmezett munka eredményeképpen jön létre. De azért évente egyszer kifejezetten jól esik ezen felülkerekedni, legalább arra a kis időre, amíg elszórjuk a lencsét...

Ha van irodád, akkor az év első munkanapján, amikor belépsz az ajtón, ne felejtsd el ott is meghinteni a padlót egy kis szerencsével! 

A második...

A másik számomra kedves szokás az, amikor elvonulok a dolgozószobába egy pár órára egyedül, meggyújtok egy füstölőt (a Hem Champa a kedvencem), beteszek egy kellemes CD-t, előveszek pár színes filcet, pontosan 21 darab színes post it-et, 21 centi színes selyemszalagot, 3 darab különböző színű A4-es papírt, és egy nagy flip chart ívet.

Színes a4-es lapok: sárga, kék, piros és zöld színben színes post it lapok pink, sárga és narancs színben kék, piros, zöld és fekete alkoholos filcek
kis piros teamécses, ami egy nagyon nagy üveg gömbben van benne a kedvenc füstölőm, a hem champa flip chart állványra való nagyon nagy kb 1 méterszer 80 centis, nagy alakú papír

Hogy mit csinálok ezekkel a cuccokkal? Álmokat. Célokat.

Olyan célokat tűzök magam elé, amelyeket az elkövetkezendő 5 évben szeretnék elérni vagy megszerezni.

Igen, jól láttad! Nem egy évre, hanem 5 éves távra gyűjtöm össze a legtitkosabb vágyaimat! Ezek között lehetnek egészen apró dolgok, és lehetnek olyanok is, amelyek már a "NAGY ÁLMOK" kategóriába tartoznak. A lényeg, hogy meg legyenek fogalmazva, le legyenek írva.

Az igazi erejét ez adja a "varázslatnak".

Mert hogy van benne ilyen is, az nem kétség....

2012. január 2-án kelt terveim között például ott volt, hogy "Szeretnék egy piros A4-es Audit". 

Emlékszem, furcsa érzés volt leírni, mert hirtelen nem is tudtam, honnan jött ez a gondolat. Hiszen sem én, sem a család nem tervezett autóvásárlást. Habár mindig is volt bennem egyfajta különös vonzódás ezek iránt a német autócsodák iránt: tetszett a letisztultságuk, az eleganciájuk, és a sok-sok ötletes megoldás. Ám ez a szerelem úgy gondoltam, marad még a "plátói szerelem" szintjén, hiszen a családban mindkettőnknek megvolt a saját járgánya... De mivel jött ez a gondolat, nem cenzúráztam, csak leírtam a papírra a 20 másik álmom mellé.

Aztán, 2012. november elején úgy alakult, hogy a férjemnek vissza kellett adnia a vállalati autóját, ami a családban a "nagy" kocsi volt. Én egy kis piros sportkocsival rohangáltam akkoriban, amibe még egy bőrönd se fér bele, nemhogy egy 4 tagú család teljes menetfelszereléssel. Tehát: akarva-akaratlanul kellett vásárolnunk egy nagyobb autót is a kicsi mellé.

Emlékszem: sokat keresgéltünk. Aztán egyszer csak, egy Audi szalonban álltam, és ott volt egyetlen karnyújtásnyira, az, amiről álmodoztam. Igaz nem piros, hanem bordó, de pont az a kocsi, pont olyan felszereltséggel, és pont olyan kivitelben, ami év elején bevillant.

Hát így lett az enyém papírra vetett álmaim autója 2012. november 14-én. 

Ezt a módszert egyébként nem én találtam ki. Jópár évvel ezelőtt, a Professional Women Association egyik rendezvényen találkoztam vele. Már akkor is tetszett, mert jó mókának tűnt megcsinálni. Azóta rájöttem, hogy ez közel sem móka, hanem valami olyasmi, aminek ereje van, és ami ki tudja miért, de működik.

Hogy mi kerüljön a papírra?

Elsősorban ne csak a "véresen komoly" dolgokra gondolj! Inkább csak afféle kisebb-nagyobb álmokra, amelyek a "bakancslistádon" szerepelnek. Lehetnek közöttük nagyobb horderejűek és egészen kis apróságok is. A közös ismérvük az, hogy szeretnéd elérni vagy megszerezni őket. Válogatás és cenzúra nélkül írj össze mindet! 

21-es számVan azonban egy sarkalatos  pont, ami szerint én is írni szoktam a céljaimat, álmaimat, és Neked is ezt javaslom: mindenképpen 21 dolog kerüljön a papírra.

Se több, se kevesebb.

Hogy miért ennyi? Nem tudom. Egyszerűen csak úgy tanultam, hogy ennyi kell. Ennyivel működik, és nekem ez elég is.

Ezoterikus körökben a 21-es számnak mágikus hatása van. Azt mondják, ha változtatni szeretnél valamin, 21 napon át kell csinálnod, gyakorolnod, mígnem egyszer csak észrevétlenül beépül a szokásaid közé.

Számmisztikusok szerint a 21-es szám a sikert, a felfelé ívelő karriert és a hosszú harc utáni biztos győzelmet jelképezi. Talán ezért. 

Ha még nem csináltál ilyet soha, próbáld csak ki bátran. Te leszel a legjobban meglepve következő év elején, amikor kicsomagolod majd a tavalyi álmaidat.

Mert ha már csináltál ilyet, akkor biza azzal érdemes kezdeni, hogy előveszed a szekrény mélyéről, vagy a tetejéról a tavalyi álomtekercsedet és megnézed: mi az, amit már levehetsz belőle. Meg fogsz döbbenni, hogy a leírt céljaid közül egy év alatt milyen sok válik valóra!

Visszatérve tehát: pontosan 21 darab álmot, célt írj össze Te is! Addig ne hagyd abba, amíg nincs meg a 21!

  • Az első 8-10 villámgyorsan megvan.

  • A következő 5-6 már erősen elgondolkodtat.

  • És általában az utolsó 5 jön a legnehezebben.

Amikor készen vagy a célok, álmok összeírásával, fogd a színes A4-es lapokat, és vágj ki nagy felhőket belőlük.

  • Az egyikre ezt írd alkoholos filccel: SZEMÉLYES CÉLOK

  • A másikra ezt: SZAKMAI CÉLOK

  • A harmadikra ez kerül: ÖNFEJLESZTÉSSEL, TANULÁSSAL KAPCSOLATOS CÉLOK

Személyes

célok

Szakmai

célok

Tanulással kapcsolatos célok

kis fehér felhő, világoskék körvonallal kis fehér felhő, világoskék körvonallal kis fehér felhő, világoskék körvonallal

Majd a felhőket a hosszában elfektetett flip chart papírra ragaszd, szépen, egymás mellé.

Ezután a 21 darab színes post it-et az egyes felhők alá szortírozd. Mindegyik célodat sorold be a 3 fő csoport egyikébe, és ragaszd a felhők alá! Ha van hozzá kedved, díszítsd ki a papírt számodra kedves motivumokkal, vagy a papíron szereplő céljaid, álmaid rajzaival!

És amikor ez megtörtént, akkor görgesd össze a flip chart ívet, majd fogd a 21 centis színes szalagot, kösd át vele az így kapott hengert, és tedd el olyan helyre, ahol biztonságban lesz egy évig.

Nem, ne vedd elő évközben! Ne nézegesd, hanem egyszerűen csak csukd össze és ne foglalkozz vele többet! Egészen a következő év elejéig, amikor a új álomtekercsedet készíted! 

A saját tekercsemen magam is sokszor olyan dolgokat látok a leírt dolgok közül megvalósulni, amelyről az év során egészen meg  is feledkeztem! Fantasztikus érzés kipipálni az álmokat! Kívánom, hogy Te is éld át ezt az élményt!

Mitől működik? Ne kérdezd, mert nem tudom.

Abban viszont biztos vagyok, hogy a leírt dolgoknak igen erős motiváló hatása van! Ugyanis, ha leírsz magadnak valamit, akkor óhatatlanul is szerződést kötsz magaddal, és ez folyamatosan ott munkál a tudatalattidban. Akkor is ha nem gondolsz rá tudatosan. :)

fekete négyzetben egy hatalmas piros pipa

Én a hétvégén előveszem a 2013. január 2-án készült listámat, és megnézem, hogy az egy évvel ezelőtt leírt dolgok közül mennyire került fel a pipa. Két dologra még emlékszem, mert annyira szerettem volna: az egyik egy külföldi Enneagram mesterképzés volt, amelyet két nagy példaképem, az amerikai Enneagram trénerpáros Katherine és David W. Fauvre szokott tartani évente egy alkalommal. Ez 2013. szeptemberében teljesült. A másik egy vadi új termék a Sales Akadémiára: amit szintén kipipálhatok, és amit hamarosan majd Neked is megmutatok.

Így visszagondolva, a mesterképzés is (az Audihoz hasonlóan) elég valószínűtlennek tűnt. Már évek óta álmodoztam róla, de vagy a távolság, vagy az időpont, vagy éppen a méregdrága részvételi díj mindig gátat szabott a megvalósulásnak. Ettől függetlenül (összesen 3 alkalommal, 3 egymást követő évben) felkerült a tekercsemre ez a tréning is. Harmadjára sikerült kipipálni! 

Mondj nemet a cenzúrára!

Fontos, hogy Te se cenzúrázz, írj csak fel bármit, amit szeretnél elérni… És aztán a többit bízd a tudatalattidra, hidd el keményen dolgozik majd a háttérben!

Ha nagyon szeretnéd megszerezni azt a valamit, akcióba lendül a tudatos éned. Tervezéssel és megvalósítással. Vagy ha nem lendül be magától, akár segíthetsz is neki: ha tudod mit szeretnél elérni, határozd meg aprólékosan az oda vezető utat!

De ez már egy másik, kőkemény tudatosságot igénylő poszt témája lesz....

Én január 4-én, szombat délután végzem el az „álmodozós” rituálémat. Velem tartasz?

a nagy alakú flip chart papír összetekerve hengerré, és átkötve piros szalaggalAmennyiben igen, legyél a gép előtt délelőtt 13 és 15 óra között, szerezd be a kellékeket és lélekben csináljuk együtt!

Utána találkozzunk a facebook oldalunkon és beszéljük meg a tapasztalatokat, érzéseket!

Ott leszel? Ha igen, jelezd egy tetszik-kel.   

Várlak szeretettel.

.

És végül, ami ígértem: Játék! Játék! Játék!

Ha úgy döntesz, hogy velem együtt kitűzöd a céljaidat Te is, akkor ezzel jogot szerzel magadnak az évindító játékban való részvételre is! A játéknak 3 lépése lesz, figyelj és kövesd!

1. lépés: Készítsd el a saját álomtekercsedet a fenti módszer szerint! (Nem feltétlenül kell velem együtt csinálnod szombat délután, elkészítheted korábban is.)

2. lépés: Fotózd le a tekercsedet, olyan helyzetben, hogy azt kiterítve látszódjon rajta a három felhő és a 21 post it! (A céljaidnak nem kell olvashatónak lenniük, de látszódjon, hogy írtál a papírokra.)

3. lépés: Töltsd fel a fotót a facebook oldalunkra, legkésőbb január 9-én (csütörtökön) éjfélig, ide:

www.facebook.com/salesakademia

Azok között, akik a fotókat feltöltik az oldalra, kisorsolunk 3 Sales Akadémiás terméket, amelyek a következők:

1

2

3

1. Többlépcsős Email Kampány Összeállítás Tananyag (egy komplett, több részből álló email kampány elkészítése lépésről-lépésre)

2. 5-szörös Hatékonyságú Email Kampány Tananyag (az elkészített, több részből álló email kampányod behangolása személyiségtípusokra)

3. Kampányolj és Gyarapodj Direkt Marketing Tananyag (postai direkt marketinghez, postai eladásösztönző reklámanyagok készítéséhez)

 Így talán mi is hozzájárulhatunk a tanulással és önfejlesztéssel kapcsolatos céljaid eléréséhez :)

Sorsolás: 2014. január 10-én (pénteken), 13 órakor!

A sorsolás eredményét videón nézheted meg. A videó fel lesz téve ide, erre az oldalra, a poszt alá, január 10-én, 14 óra magasságában.

Esetleg Neked is van kedves kis szokásod, rituáléd, amit jó érzéssel végzel el az év első napjaiban?

Amennyiben igen, oszd meg velünk kommentben!

...ÉS ha készen vagy: ne feledd a tekercsedet feltölteni a facebook oldalunkra!

Üzenet a nyerteseknek:

Kedves Szerencsés Nyerteseink! Szeretettel gratulálunk Nektek a nyereményetekhez!

Kérünk Titeket, hogy vegyétek fel Melivel a kapcsolatot az ügyfelszolgalat@sales-akademia.hu címen, vagy a 06 1 223 744-es telefonszámon, és egyeztessetek egy időpontot, amikor be tudtok jönni hozzánk a Sales Akadémia Irodába, személyesen átvenni a nyereményeteket. 

 

Kapcsolódó videók

A nyertesek

Hozzászólások (17 db)
Krisztián szerint: Oké, benne vagyok! Korábban már olvastam erről a blogotokon, de holnap sort kerítek a dologra.

A legérdekesebb része szerintem az, hogy "követni tudjuk" az álmainkat, céljainkat. Sokszor beugranak pár évvel ezelőtti dolgok, hogy mire vágytam akkor, és többször sikerült tudatosítani, hogy már réges-rég megvalósítottam őket. :) Így legalább még izgalmasabb lesz.
2014. 01. 03.
Judit szerint: Igazán inspiráló délután program lesz, köszi Orsi!
2014. 01. 03.
Bálint Balázs szerint: Amiket sok éve betartunk :
-mivel csak szilveszterre veszek pezsgőt, csak egy jöhet szóba a Martini Asti.
-csak a tradi kajákat esszük, lencse, malac. Szárnyas kizárva
-éjfél után az első dolog , hogy pénzt kell számolni, lehetőleg minél többet, az sem baj, ha nem a tied. Társasággal összejön több millió is, mindenki külön külön megszámolja, még a gyerekeim is. Van ismerősöm, erre az alkalomra a banból is képes kivenni pénzt.
Ezek eddig nekem működtek. De ha nem is hatásos, ezeken nem múlhat, az esélyt megadom.

Egyébként eddig szinte minden álmomat ( amire vissza emlékszem ) megvalósítottam. Nem is álmok voltak ezek, inkább vágyak, leginkább szórakozással ( nekem játékkal ) kapcsolatban. Autóversenyzés, búvárkodás, másik autó, egyéb ilyen játékok. Ráadásul mindegyikben bőven túlléptem a kezdő kategórián. Teljesen irreális álmokat sosem tűztem ki magam elé, de pl. most is van egy vágyam, egy új vállalkozás amin dolgozom, szeretném év végére felfuttatni a jelenlegi mellé úgy, hogy akár az egyikből is megéljek, és akkor a 2 lábon állás tökéletes lesz.
Jó évet mindenkinek.
2014. 01. 03.
Szombati Orsolya szerint:
Sziasztok!

Köszi a kommenteket! Várlak szeretettel Titeket a közös álmodozásra, és utána a facebook-on is.
Sikeres évet kívánok Nektek!

Balázs, Neked külön köszönöm az ötletet!

Orsi
2014. 01. 03.
Galagonya bohóc szerint: Sajnos az én családomban nem volt szokás a lencse, meg semmi ilyesmi, legalább is nem volt évente megismételt rituálé. Idén más lesz a helyzet! Elhatároztam, hogy sok folyadékot fogok inni, mert eddig egy pohár vizen éltem! Elhatároztam, hogy megragadok minden lehetőséget (na jó, ami "belefér" nekem) és élek vele. Orsi, ez amit írtál zseniális! Nagyon tetszik. el is megyek, veszek posztitot, és megcsinálom!Életemben először voltam például lencse partyn is, sőt még tarot kártyát is húztam, és a MÁGUS lap jött hozzám! NEm tudom mit jelent, csak érzem, hogy ez az év valami újnak a kezdete lesz!!! Muszáj annak lennie, muszáj, hogy jó legyen! Köszönöm az ötletet Orsi!
2014. 01. 03.
Fanni szerint: Tavaly is "együtt" csináltam veletek, most is fogom. :) Most pedig megyek és megkeresem a tavalyi tekercsemet... sok minden történt velem az évben, kíváncsi vagyok. Évközben találkoztam "vele", és kibírtam, hogy ne nyissam ki. ;)
2014. 01. 03.
arvain szerint: Sziasztok!

Én már magamtól készítettem egy 19 pontos céllistát, ezt ma kiegészítem további kettővel, és indulok a játékban. Muszáj tekercsnek lennie? A más formátum kizáró ok?:-)
2014. 01. 03.
Szombati Orsolya szerint:
Kedves Arvain!

Ez szuper! Gratulálok!
Nem kizáró ok, ha nem tekercset készítesz.
A lényeg, hogy fotózd le, és töltsd fel a képet a facebook oldalunkra.

Üdv, Orsi
2014. 01. 03.
Horváthné Dunaveczki Leona szerint: A 21 napos "futamidőről" egy-egy szokás kialakításával kapcsolatosan nem csak ezoterikus körökben hallható. Én egy érdekes esetet mesélnék el. Valaki egyszer megkérdezte tőlem, hogy van három gyerekem, férjem, házunk is van, mire vágyom még? Vannak álmaim? Hát nagyon el kellett gondolkodnom, de azután válaszoltam, s ebből még egy novellát is írtam. Rá két évre úgy valósult meg ez az álom, hogy egy plusz ráadást is nyertem mellé az élettől. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy milyen sok dolog vesz körül, amire még álmomban sem mertem volna gondolni, mégis birtokolhatom. Úgyhogy a saját álmaimmal kapcsolatosan tudatosan, vagy tudatalatt, de mindenféleképpen egy nyitott kaput hagyok, hogy ha akar, hadd bővüljön. Egyéb szokásaim nincsenek, erről nem tudok mesélni.
2014. 01. 03.
Sugi szerint: Veled tartok . készül a tervem az álom tekercsen most dolgozom.
2014. 01. 04.
dr. Harsányi Edit szerint: Hát ez a célkitűzés ez valami csoda.
Orsi gyönyörű a kocsid!!!!
Az enyém ilyen színű csak Volvóban és imádom. De vissza térve a múltra: a könyvekben azt olvastam, hogy a nagyvezetőknek Mercedes, vagy BMW kell. Nos én kiírtam a célok közé egy Mercit. Eltelt egy év, kettő, de sehogysem vitt rá a lélek, de még a lehetőség se. Aztán elment az utcán előttem egy ezüstmetál Volvóóóó. Úgy néztem utána, mint ahogy a fiúk szoktak a bombázók után. Szóval azonnal átírtam a márkát, és négy hónappal később ott állt a kocsi az udvaron. Ezek után a lányom kiírta a tükörre a kocsi helyére a tengerparti nyaralást, 8 évesen. azzal indokolta, ha nekem bejött, akkor neki is bejön. és el is mentünk következő nyáron.
Kérd és megadatik. Ez kísér már évek óta. Csak javasolni tudom mindenkinek!
2014. 01. 04.
Tama szerint: lemaradtam... az a fránya net!
2014. 01. 05.
Tama szerint: lemaradtam.. készült képernyőfelvétel? Megköszönöm :)
2014. 01. 05.
Gáspár István szerint: Jelentkezem. Szakítok rá időt!
2014. 01. 05.
Szombati Orsolya szerint: Tama, nem maradtál le.
A tekercset bármikor elkészítheted, és január 9-ig töltheted fel a facebook oldalunkra, ide:

www.facebook.com/salesakademia


2014. 01. 06.
szücs irma szerint: Lemaradtam. de megcsinálom!!
2014. 01. 06.
Milló Pál szerint: Álmodni az életünk legnagyobb ajándéka.Elsöként jó egészséget szeretnék továbbá sikeressé vállni ugy,hogy másokat is a sikeressé segítjük!!!!ATTOL LESZEL SIKERES,HOGY MINÉL TÖBB EMBERT SEGÍTESZ SIKERESSÉ VÁLLNI!!!!!
2014. 01. 11.
Szólj hozzá Te is!
Szeretnél hozzászólásaid mellé avatar ikont? A gravatar.com segítségével 5 perc alatt elkészítheted.

(ne félj, nem jelenik meg az oldalon)
Megjelent!
Akadálymentesített változat
Betűméret növelés:
Tippek neked!
Blog értesítő
Következő tréningek
Sales blog friss
Facebook rajongók