4 jól bevált upsell módszer Sales Akadémia recept alapján

2013.12.06. | Szombati Orsolya

Közeleg az év vége, így gondolom Te is gőzerővel dolgozol azon, hogy maximalizáld a Karácsonyi forgalmadat.

Ma szeretnék néhány tippet adni Neked arra vonatkozóan, hogy könnyedén tudd növelni a vásárlóid által Nálad elköltött összeget, vagyis a kosárértéket.

Az elmúlt években több upsell modellt teszteltünk, íme a 4 – nekünk legjobban bevált - modell

Keep calm and sell, sell, sell...

#1 modell: Köszi oldalas upsell

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akiknek a megrendelési felülete nem tud azonnal upsell ajánlatot felkínálni

Hogyan csináld?

Az egyik legegyszerűbb módszer a kosárérték növelésére az, amikor a vásárlást megköszönő oldalon nem a szokványos „köszönjük vásárlását” típusú üzenetet helyezed el, hanem egy újabb, exkluzív áras (ez nagyon fontos!) ajánlatot az újdonsült vásárlód számára, és egy linket, amelyre kattintva azonnal meg tudja rendelni a terméket vagy szolgáltatást.

Érdemes itt vagy egy olyan árat adnod, amelyet máskor, máshol, máshogy egészen biztosan nem kaphat meg a vásárlód, vagy ajánlhatsz ezen a ponton olyan terméket is, amely a „sima” látogatók számára nem érhető el a weboldaladon keresztül, vagy amely más csatornán nem kapható.

Hatékonyság: 

Pézeszsák

Pézeszsák

Pézeszsák

 

#2 modell: Upsell a csomagban

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik első körben az olcsó terméket vagy szolgáltatást értékesítették, ám a termékpalettán ott vannak a magasabb árú prémium kategóriás termékek és szolgáltatások is.

Ez a modell az egyik személyes kedvencem. Azoknál tud jól működni, akik fizikailag is kiküldik a megrendelt terméket az ügyfélnek, ám ott is el tudom képzelni, ahol az ügyfél online kapja meg a szolgáltatást (pl. online oktatóanyagot vásárol).

csomag

Hogyan csináld?

Az „Upsell a csomagban” modellt mi akkor szoktuk alkalmazni, amikor az ügyfeleink könyvet vagy infoterméket rendelnek, amelyet futárral vagy postán küldünk ki. Ilyenkor a csomagban nem csak a termék, a számla, és az egyéb meglepetés ajándékok vannak benne, hanem egy kedves levél is „Elfogadsz Tőlünk utólagos kedvezményt?” , amiben egy egyedi, határidőhöz kötött ajánlatot adunk egy magasabb árkategóriás termékünkre vagy tréningünkre, továbbá mellékeljük ennek a terméknek vagy tréningnek a díjbekérő számláját is, arra az esetre, ha az ügyfél élni szeretne az ajánlattal.

Ha ezt a modellt választod, nagyon figyelj arra, hogy kellőképpen vonzó legyen az ajánlatod!

Hatékonyság: 

Pézeszsák

Pézeszsák

Pézeszsák

 

#3 modell:  Upsell gombnyomásra

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akiknek alkalmas a megrendelési felületük további, azonnali ajánlatok felkínálására és tudnak a vevő által kiválasztott termék mellé kapcsolódó vagy kiegészítő terméket vagy szolgáltatást ajánlani

Egy igazán profi upsell rendszer e szerint a modell szerint működik. Persze ehhez már kell egy kis plusz programozás, amit az én véleményem szerint érdemes megfontolni, mert a mi tapasztalataink szerint mindig többet hoz a konyhára, mint amennyit visz.

Hogyan csináld?

Ez úgy működik, hogy amikor az ügyfeled megrendeli az adott terméket vagy szolgáltatást, akkor a rendszer feldob neki egy kapcsolódó (vagy nem kapcsolódó) terméket vagy szolgáltatást egy kedvezményes áron, amelyre neki csak igent vagy nemet kell mondania.

Ezt a modellt láthattad működés közben a tavaszi kampányunkban a

www.ugyfelvadasz.hu >>

oldalon, ahol az egyik termékünket egy oktatóvideóval egybekötött termék-bevezetési kampánnyal támogattuk meg. Ha még nem láttad a videót, szánj rá 28 percet és nézd meg!

A videóból is rengeteget tanulhatsz (online marketing témakörben), és az egyik upsell modellt is láthatod a végén működés közben.

Hatékonyság: 

Pézeszsák

Pézeszsák

Pézeszsák

Pézeszsák

 

#4 modell:  Upsell telefonon

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik egy kis idő, energia és hívásköltség befektetéssel magasabb kosárértéket szeretnének elérni.

A végére hagytam a legjobbat, az első számú kedvencünket! Ezt a modellt valóban bárki tudja alkalmazni, mert nem kell hozzá más, csak egy telefonvonal, egy kellemes hang, egy jól megírt szkript és persze egy NAGYON jó ajánlat.

Hogyan csináld?

Az elmúlt hónapokban kétszer is teszt alá vettük ezt a módszert: elsőként az Enneagram tréningünk résztvevőit invitáltuk meg a program befejezése utáni napon a magasabb szintű Enneagram 2-es vezetői programra is, valamint a november közepén indított Többlépcsős Email Kampány (TEK) upsell ajánlata is telefonon érte el a megrendelőket.

A felajánlott kapcsolódó szolgáltatás, illetve termék konverziója a magas árkategóriás tréningnél 65%-os volt, az alacsonyabb árkategóriás oktatóanyagnál pedig 93%-os!

Hatékonyság: 

Pézeszsák

Pézeszsák

Pézeszsák

Pézeszsák

Pézeszsák

Érdemes tehát kipróbálnod Neked is az upsell-eket, hiszen kevés energia befektetésével komoly extra bevételre tehetsz szert. Pláne most, a karácsonyi készülődés időszakában, amikor az emberek többsége sokkal inkább költekezős kedvében van.

Ha pedig igazán profi módon szeretnéd űzni az online marketinget, nézd meg ezt az oldalt, itt önállóan, lépésről-lépésre kidolgozott megoldást és a saját, legjobb kampányaink receptjeit szerezheted be:

Többlépcsős e-mail kampány (TEK):

www.sales-akademia.hu/email >>

Vagy ha igazán magas szinten szeretnéd űzni az online marketinget, azaz, személyiségtípusokra szabott kampányokat szeretnél készíteni, akkor EZ való Neked:

5-szörös hatékonyságú, személyiségtípusokra szabott email kampány (5x):

www.sales-akademia.hu/5x >>

.

És persze a kettő együtt sokkal de sokkal jobban megéri  :)
(TEK+5x együtt)

www.sales-akadmia.hu/csomag >>

Tetszett a mai cikk? Ha igen, kérlek, nyomd meg a Tetszik-et! :) Köszi!

Sikeres kampányokat, eredményes, extra profitot hozó upselleket kívánok Neked!

Hozzászólások (1 db)
kelemen attila szerint: hasznos osszefoglalo. koszonjuk orsi!
2013. 12. 06.
Szólj hozzá Te is!
Szeretnél hozzászólásaid mellé avatar ikont? A gravatar.com segítségével 5 perc alatt elkészítheted.

(ne félj, nem jelenik meg az oldalon)
Megjelent!
Akadálymentesített változat
Betűméret növelés:
Tippek neked!
Blog értesítő
Következő tréningek
Sales blog friss
Facebook rajongók