2011.05.23. | Szombati Orsolya 5 db
Meggyes vagy mákos rétes?

avagy mit tehetsz, ha az értékesítési folyamatod csak nyúlik, nyúlik, mint a rétestészta, azaz az ügyfél a találkozás után csak húzza, halasztja, lebegteti a döntését?

A múlt héten Orsi ismét igent mondott egy felkérésre, és interjút adott a WDM.hu-n.  A téma örökzöld, Orsit arról kérdezték, hogy értékesítési helyzetben hogyan viselkednek a különböző típusú ügyfelek, mire kell felkészülni az egyes típusokkal kapcsolatban, hogyan kezelheted őket a legeredményesebben.  

Időnként azt gondolom, hogy túl sokat beszélünk erről a témáról, de aztán mindig kiderül az utólagos kérdésekből, hogy ez a dolog bizony sok embert érdekel. Nem történt ez másképp most sem. Az interjút követő visszajelzésekből látszott, hogy sokan vannak, akik ösztönösen, vagy akár a segítségünkkel ;-) képesek az ügyfél típusát felismerni, és erre építeni is az értékesítés során.

Ennek ellenére számos esetben fordul elő, hogy az üzletet mégsem sikerül eredményesen lezárni. Az ügyfél halogatni kezd, és a folyamat csak nyúlik, nyúlik, mint a rétestészta...

2011.05.13. | Szombati Orsolya 19 db
Vidék kontra Budapest?

"Sokat jársz vidéki cégekhez is?" - kérdeztem a velem szemben ülő értékesítőt, és tősgyökeres budapesti lévén először nem értettem, hogy miért találja olyan viccesnek a kérdésemet, és kezd el vigyorogni.

2011.05.03. | Szombati Orsolya 5 db
Kifogtuk a kifogásokat

Nap mint nap látom, tapasztalom, hogy mennyi remek üzlet, mennyi kiváló kezdeményezés hiúsul meg, pusztán azért, mert az értékesítő nem képes kezelni, jobban mondva nem képes helyén kezelni a kifogásokat. A leggyakoribb az, amikor az egy jól elhelyezett kifogás kapcsán elindul a halogatás, az időhúzás, vagy rosszabb esetben idő előtt lezárulnak a tárgyalások, és nem lesz semmiféle együttműködés a partnerek között. 

Megjelent!
Akadálymentesített változat
Betűméret növelés:
Tippek neked!
Blog értesítő
Következő tréningek
Sales blog friss
Facebook rajongók